29 oktober 2011

Frem fra glemselen

Av og til må man rydde litt i skuffene sine, det innser jeg - med lange mellomrom. Og i det underste layeret i den nederste skuffen fant jeg noen interessante ting, blant annet dette:
Så jo straks at det var et trådfesteprosjekt, og litt tommelstrikking også som gjensto...
Og det ble fikset under gullrekka i kveld! (Håper de som har spurt om å få se baksiden av strikkeriene mine blir tilfredsstilt av å se på dette bildet)

Kanskje noen vil se den rette siden og også.
Såvidt jeg kan erindre er dette et restegarnsprosjekt fra et par år tilbake. Mønstret har jeg laget selv, og sikkert gjemt på et lurt sted. Det dukker sikkert opp under neste ryddesjau!

Jeg er ikke så veldig glad i tideli bom og alt det medfører av måking og skraping, men nå er vel den tiden like om hjørnet. *hutre*.
Et annet kapitel er alle de fine små trådendene man får etter et endt restegarnsprosjekt. Kaster man dem? Nei så langt ifra, dem blir samlet i en pose....

..og levert til min flinke datter som bruker dem som fyll i de glade amigurumi nøkkelringene hun lager. Figurene er ikke bare søte, men også deilig myke å klemme på, fulle av ull som de er.


God helg til dokker alle!

Hilsen Muffin

18 oktober 2011

Bilda og sånt

Det heter utstillingen vår. Og på torsdagskvelden åpner vi.
Vi gleder oss masse, og håper at så mange som mulig vil se utstillingen!

Mitt lille land"Mitt lille land", akrylmaleri.

Ha det fint!
Hilsen Muffin

16 oktober 2011

Kun for engler!

Englevotter
Nytt design som jeg har laget sånn her innimellom. Englevotter.
En hyggelig dame ønsket å strikke englevotter til en veninne, og spurte meg etter mønster. Og det fikk jeg altså til å lage. Det er ikke alltid jeg får til ting på forespørsel, noe mange har erfart. Men i dette tilfellet kom engelen dalende ned nesten helt av seg selv.

EnglevotterPå Husfliden skulle jeg velge farge til vottene, men ble totalt fargeblind av å se på hylla med alle nøstene i. Så jeg ba den hjelpsomme damen bak disken velge for meg. Hun valgte da helt lys og luftig blå, og en dypere blåfarge til bunn. Bra valg, flinke dama! Garnet er Rauma finullgarn.

Juleløper
Modellen til englene er denne som jeg laget til jul i forfjor.
Det er en stor brodert engel med skjørt og vakker tunika, votteengelen fikk samme antrekk.

Jaja, jeg har nå lagt mønstret ut i butikken min,
i tilfelle noen kjenner en engel som trenger votter.

Ha det godt! Hilsen Muffin

10 oktober 2011

Jorull blogger


Ja, det er faktisk jeg, Jorull som blogger i dag. Muffin er ikke å se, hun fjaser vel rundt i nykåpa si tenker jeg.


Alle de sterke superlativene har visst gått til hodet på henne. Jeg tenkte hun i det minste kunne si takk for all rosen hun har fått for den restegarnkåpa. Men neida, hun takker ikke, så jeg får vel gjøre det i stedet.


Bukker og takker på vegne av Muffin!


Jeg er alene hjemme i dag sammen med hunden. Han passer huset, mens jeg er den som ser etter garnet.. hm... det begynner å bli litt grissent i kassa faktisk, synes jeg kjenner den harde bunnen nedi her....


Jeg har nok sett at Muffin til stadighet har sittet og stirret på det røde garnet . Men nå har hun ikke tid til å strikke, for det er jo snart utstilling! I neste uke, allerede!


Se her står tre ferdige bilder, jeg tar sjansen på å vise dem frem. Ingen sauer her desverre, men Muffin later til å være fornøyd med dem likevel.

Nei, jeg får vel re opp i kassa mi, så snakkes vi snart igjen.


06 oktober 2011

Restegarnkåpe ferdig!


Ja tenk, den ble ferdig til slutt, hvem skulle vel trodd det. Du verden. Den var til og med 15 cm lengre enn dette, jeg klippet den av fordi den var for lang, hihi! Jeg har brukt utrolig mange farger og ulike mønster i kåpa. De fleste mønsterdetaljene er fra vottene og sokkene som jeg har laget.


Her poserer jeg i restegarnet. Kåpa er strikket på pinne 2,5 og inneholder alt fra dalegarn, rauma finull, diverse sokke- og babygarn, og alt er funnet i restegarnkassa mi. Men jeg måtte riktignok kjøpe mer svart da.


Selvfølgelig måtte jeg bruke de gamle knappene fra knappeboksen min. Ti forskjellige.


Litt detaljer: Her er elgen fra elgvottene, han går ute i regn og nordlys og stjernehimmel. Og bak ved haleroten omtrent er det en lykkekløver. Rutemønstret er fra Knut-votten, det strevde jeg veldig med å lage...


Ermene har jeg vist før, hihi, dame på den ene og mann på den andre. På albuen sitter en liten fugl i bur.


Og så er det en sangstrofe: det er fra Lena's song (Fly with me)



Og fly with me på hver skulder, fuglene er fra fuglevottene mine.
Hvis dere har lyst til å høre hele sangen og se vakker video, er den her