22 januar 2012

Prøvestrikking og papirblogg

Dere synes vel jeg har blogget lite i det siste? Faktum er at jeg faktisk har blogget ganske mye, i papirbloggen min! Siden dere ikke får se i den, vil jeg heller ta og dele litt her.
PapirbloggOg her er den. Papirbloggen. Ca bind 10 i rekken av tegnebøker. Innholdet er for det meste tegnet, og stort sett handler det om skissearbeid til ting jeg har lyst å lage. Her er det nok materiale til mange års produksjon. Og Jorull er heldigvis ikke å finne i papirbloggen.

LestaI det siste har jeg ikke produsert stort annet enn vanlige gammeldagse lesta, men nå er det meste av lestegarnet brukt opp og jeg får vel finne noe annet å henge fingrene i. Det siste paret her fikk litt ulik farge på hælene, det er beviset på at garnlagret begynner å ta slutt.

Oppskrift på lesta
Oppskriften på "Lesta med svigermorhæl" er behørig nedtegnet i papirbloggen, i tilfelle jeg har glemt det til neste gang det blir bruk for lesta. Klikk på bildet så får du se hvordan de lages. Kanskje det er flere enn meg som har garn liggende...

Så strikket jeg et par mindre lesta, jeg har planer om fint småstrikk i str ca 8-10 år, til jente.
Her er den ene vesle-lesten på Lotte sin fot, for hun skal være modell og konsulent. Nja, den var både trang og kort, syntes Lotte!

Lottes forslag, og mål
I papirbloggen har jeg notert konsulentens forslag til hva som er bra. Man må gjøre grundig research før man starter opp et strikkeprosjekt. Og notere det som er viktig, som det at det ikke må klø, og at skjerf er en uting. Klikk på bildet hvis dere vil se litt bedre :)

Jeg har hurket og prøvestrikket hver kveld i en hel uke, og er ikke fornøyd i det hele tatt. Men det går seg vel til, det gjør ofte det.

Vi legger det der til side en stund og titter heller i papirbloggen:

Jeg tegnet noen sameluer, etter bilder jeg så på nettet. Syns de er morsomme og flotte! Hvis jeg var same ville jeg hatt den oppe til høyre.

Her er noen pingviner som er på ferie med paraply og kamera. Guiden til venstre i bildet. Ungene til høyre kjeder seg og vil hjem.

På julegavene til meg fra Gry var det fine papirdukkeklær til merkelapper. (Her lager hun dem) De var så fine at de måtte limes inn i papirbloggen. Og få nye hoder og kropper.

Ha det fint!
Hilsen Muffin

14 januar 2012

Hjem fra butikken

En enkel hverdagsting kan også være artig å se på, syns ikke dere også det? Her har vi filmet hele veien fra butikken og hjem, en vanlig dag. Eller en nesten vanlig dag, det var jo fredag 13 :)



Ha en fortsatt fin helg!
Hilsen Muffin

11 januar 2012

Plutselig, en pung!

Denne søte pungen kommer ikke fra butikken, nei den er sydd, på maskin, av meg. Utrolig, men sant.

EngelJeg har vært hjemme hos Hanne i kveld, og hun viste meg hvordan pungen skulle lages. Englestoffet er gammelt, jeg har hatt det liggende i skuffen i årevis i påvente av et verdig prosjekt.

Under konstruksjonHer viser hun meg tilklipping av stoffet og "innmaten". Til å begynne med forsto jeg fint lite, men snart oppfattet jeg at dette mønstret er utrolig lurt utpønsket, og lett å sy etter! Smarte Hanne, det skal et geni til for å tenke ut noe sånt... Noen få sømmer og hokus pokus, brett, vreng og vips! Ferdig! Hvis du også har lyst å prøve, ligger mønstret her. Klemmelåsen og foret kommer også fra Lappedilla.

Engel
Ha det godt!
Hilsen Muffin

08 januar 2012

Varme føtter

Det nye året innleder jeg med å strikke tykke sokker, eller læsta, som vi sier. Dette er sånt arbeid som man ikke trenger oppskrift til, og det er bare å la pinnene gå mens man følger med på Tour de ski.

Diddy KongFørste par ut i det nye året ble et par til mistegutten, i skrivende stund sitter både gutten og læstan på toget sørover. Jeg har garn i flere farger å velge mellom, så til ham valgte jeg fargene til Diddy Kong. Vi liker Nintendo :)

StripelæstaAndre par ut, litt korte læsta til yndlingsdattera. Dette er garn som lager mønster av seg selv. På 48 masker lager det tre skeive striper nedover, vet ikke helt om jeg setter særlig pris på dette garnet. Men læstan ble godtatt og er i bruk.

Donkey KongTredje par ut, her ble jeg plutselig kald om føttene og følte at jeg trengte Nintendo-læsta jeg også. Donkey Kong er litt tyngre og tregere enn Diddy, så da ble det Donkey Kong læsta til ho mor.

Operasjon BarfrostFjerde par. Fra garnhaugen gravde jeg fram 6 nøster som også skal bli god-læsta, nesten ferdige nå.

Operasjon BarfrostDisse kan vi gjerne kalle for Operasjon Barfrost. I dag gikk vi tur og fant igjen akkurat de samme fargene som læstan, over alt. I mine øyne er dødt gress og gamle strå riktig så vakkert.

StrikkekurvenJeg har mye læst-garn liggende ennå. Tanken var å bruke opp litt av det før jeg drar på Husfliden for påfyll, jeg fikk nemlig gavekort til jul.... og planene står i kø. Laaang kø :)

Ha det fint, alle!
Hilsen Muffin