23 mai 2012

Nye sko, og andre interresante ting

Jeg er kanskje litt over middels interessert i sko.
I dag da jeg skulle gå forbi en skobutikk, gikk jeg i stedet inn og lot meg friste av disse bringebærrøde, veldig høyhælte skoene. De er trukket med et silkeaktig stoff og er like fine som leketøy. Siden jeg har bursdag til helgen er dette en gave fra meg til meg, kom jeg på.

Jeg har ikke strikket en eneste tråd på lenge, men det er fordi jeg er blitt mer enn hekta på gardinhekling. Denne under her er beregnet til verandadøra, og er etter eget design. I det siste har jeg brukt hvert ledig sekund til hekling, og har blemmer på fingrene. Nå er det bare noen rader igjen til gardinen er ferdig. Må nok også lage kant rundt for å få den passe.


Dere må se skoene en gang til:



Røde! (og billige :) )

Jeg har ikke malt noe heller, for plutselig kom jeg på at jeg skulle plante noen frø. Sånn ser da arbeidsbordet mitt ut for tiden, ikke plass til noe bilde her nei! Men snart spirer vel frøene så jeg kan sette dem ut. Den rosa planten i bakgrunnen er av silke :)

Endelig sommer! Kos dokker masse!
Hilsen Muffin

15 mai 2012

Småbilder

Her skal dere få se noen bilder, de er bitte små, bare 12 x 12 cm. Men jeg har jo rammet dem inn med passepartout så da blir de jo litt større... Det var artig å lage noen små bilder for en gangs skyld!

Hey, baby
"Hey, baby"

Har du bil i garasjen?
"Har du bil i garasjen?"

Ny bil i garasjen
"Ny bil i garasjen"

Garasje
"Felles garasje"

Et hundeliv
"Et hundeliv"

Ha det fint!
Hilsen Muffin

11 mai 2012

Sokker for hundeelskere

Endelig, der var hundesokkene ferdige.

Hundesokker
Mange har spurt etter sokker som matcher hundevottene jeg har designet, og nå har jeg endelig klart å bli ferdige med dem. Jeg har forkastet endel prøveversjoner, men endelig, altså. Dette er skikkelig gode og tykke lesta som man kan ta på når man fryser som en hund. 
Lue skal det også bli, jeg forstår jo utmerket godt at hundefolkene må ha hodeplagg, tenk bare når man er på hundeutstilling og står og venter på tur og fryser på ørene.

Flere har spurt etter votter eller sokker med andre raser enn bostonterrier, ja jeg har tenkt på alternativer men så er det da også 300 hunderaser minst å velge mellom!
Felix ser på hundesokker

Keeshond, for eksempel. Men Felix Baloo klager ikke selv om det ikke er bilde av ham på sokkene, bare dumt at de er alt for store til ham.
Jeg kom forresten på at jeg har laget et puddelmønster, det er sant. Det må jeg jo strikke noe av.

Mønster på hundesokker blir å finne i butikken min  i løpet av helga.

Ha det fint så lenge!
Hilsen Muffin og Felix Baloo

06 mai 2012

Vårsysler

Våren er i anmarsj! Selv om den ikke kommer fort nok etter min smak. Det har vært skikkelig surt og kaldt i det siste, med flere uvelkomne snøfall.

Egentlig hadde jeg tenkt å bruke litt tid i hagen, men det er ikke så artig når neglespretten river i fingrene. Og stakkars tulipanene mine altså, de spirer nå så godt de kan selv om det ofte er frost om nettene.

I stedet for hagearbeid har det blitt rundvask og sesonginnflytting i lysthuset. Du verden så mye sot det blir på vegger og tak av alle stearinlysene, hihi, men nå er det i allfall gullerent.

Ikke så veldig høy temperatur her inne heller, men med god varmevifte, herlige pledd og sauepels kan man ha det veldig behagelig! Jeg har flyttet inn hobbysakene mine, hører på musikk og koser meg. Og jeg tar gjerne imot besøk.

Jeg har atskillige prosjekter på gang. Dette er sokker som skal matche hundevottene jeg har laget mønster på. Bare den ene hælen gjenstår så er de i boks, så blir det vel mønster å få tak i etter hvert.

Så fikk jeg den lyse ide å lage et stort bilde, med fargeblyant på lerret. 50 x 60 cm. Vanligvis bruker man papir som underlag, og det er absolutt det smarteste hvis man ikke ønsker å ødelegge fingrene totalt. For dette var slitsomt! Ferdig med nesten halvparten.

Når jeg ikke vasker, strikker eller fargelegger hekler jeg på en stor gardin, dette er et mønster jeg har tegnet selv fordi jeg hadde lyst på svaler og roser.... lite visste jeg da jeg startet hvor tidkrevende dette arbeidet er! Etter møysommelig hekling, feiltelling og opprekking har jeg nå fått ferdig fire og en halv rad. Og det er 1% av ferdig gardin har jeg regnet ut. Siden jeg tydeligvis har problemer med å gjøre ting ferdig, kan det være en trøst i at ferdigstillelsen av gardina er veldig langt fram i tid.