01 juli 2013

Strikk en liten kubæsj

Nå skal dere få se på litt sol - og - sommerstrikk. Ja jeg festet de siste trådene i dag og laget et lite broderi... men først må dere se på en lur oppfinnelse jeg gjorde i morges.

Her skulle jeg kose meg ute i sola, med trådfesting og reiseradioen. Men den herlige sommerbrisen stakk av med alle trådendene mine, og strødde dem nesten som snø ut over grønnsakbedet til naboen. 
Derfor fant jeg opp en nyttig liten gadget, en "ruskeboks for trådfesting utendørs i sommerbris". Burde tatt patent på den!
Man tager nemlig en tom liten beholder, litt plast og en gummistrikk. Fest plasten over åpningen med strikken, lag en liten perforering og vips! Nå kunne jeg arbeide videre i fred, uten en tråd. På avveie.

Hva jeg har strikket? Jo, det startet med at jeg skulle passere hylla med mor Aase bomullsgarn  på Rema 1000.  "Sommerlig", tenkte jeg, og så tenkte jeg "ku", og så kjøpte jeg garnet. Og det angrer jeg ikke på, for det var skikkelig godt garn å strikke av i sommervarmen. Og det passet til kugenser! 

Se her, ferdig i kveldinga. Denne er i størrelse 1 år, og jeg har tenkt å lage den i størrelse 2 år og 4 år også. Må bare teststrikke, så kommer vel det ut et mønster. Og denne passer like godt til gutter og jenter, særlig til gutter fordi de er vel helt uten klær nå som alle strikker og hekler av de søte sommerkjolene som er så populære.



Jorull er meget skeptisk til baksiden av genseren, målløs, faktisk! Hun mener at det går ikke an å lage strikkemønster med kubæsj på...  Men hun innrømmer at det kan være lurt å ha noe å skylde på dersom det skulle oppstå litt rar lukt fra baksiden av barnet.