28 juli 2014

Under arbeid!

Sommeren er varm og fin og det er lett å bli liggende helt på latsiden.
Men det har jeg ikke gjort, iallfall ikke hele tiden :)

Strikkekos
Det går helt fint å strikke litt, selv om det er 30 grader og fingrene blir svette.
Se så trivelig jeg har rigget meg til! Her er det et nytt og forhåpentligvis fint mønster som er under prøvestrikking.

Uteplassen
Den beste strikkeplassen er foran lysthuset. Det blir strikket en og annen maske mellom luking og vanning, men av og til har det vært så varmt at jeg ikke har orket noe som helst.
I atelieret har det vært varmt, der har jeg nesten ikke vært på dagtid.
Men om kveldene... da holder man på til langt på natt av og til.... 

Her skal dere se litt av det jeg holder på med.

Koffert med strikkeplagg
Jeg har da her en diger koffert. I den ligger modellene mine, det er strikketing jeg har designet og som jeg selger mønster til.  Kofferten er nesten full, men jeg skal nok klare å skvise inn litt mer.

Koffert med nye modeller
Så har jeg en mye mindre koffert. I den ligger fine ting som jeg har strikket, men som det ikke er noe mønster til ennå. Mønstrene holder jeg på med - men det går ikke så veldig fort å få dem ferdig. Mest fordi jeg starter på nye prosjekter hele tiden. Men  bare vent så kommer det snart fine ting i mønsterbutikken :)  Jeg er veldig spent på hva dere vil synes.


Her er noe annet jeg holder på med for tiden, det er støping av smykker! Kjempeartig.. over her er noen som er under arbeid. Min datter og jeg har laget noen hver. Disse blir med glitter i...

Diverse smykker
Her er de første vi lagde. Smykkene er støpte i kunstharpiks, eller epoxy heter det vel. Eller resin. 

Det er da først en innfatning, i den legger man et eller annet, et bilde eller en gjenstand.. hva som helst nesten. Så heller man den flytende epoxyen over. Etter et døgn er det stivnet og smykket kan brukes.

Smykker med maleri
Disse inneholder bitte små malerier jeg har malt, og halve perler.

Smykker med blomstermotiv
Så kom jeg på at roser, det er tingen! Forrige støping ble da bare med rosemotiver.

Ringer
Vi har laget noen få ringer også.

Smykker
Og noen store hjertesmykker.

Ellers har jeg jo laget litt av hvert, det får vente til neste gang å vise.
Og så er det noe jeg ikke har gjort, noe jeg burde. Tilståelsen får dere senere.

Ha det fortsatt fint!
Hilsen Muffin

05 juli 2014

Noen har flyttet inn...

En av de tingene vi ikke trenger nå på sommeren, er lyslykt.  Nå for tiden er det sol både dag og natt, og dermed er det liten hensikt i å tenne lys i lyktene, det syns liksom ikke..

 Da jeg skulle flytte vekk den siste lyslykten, syns jeg det var noe rart med den. Blondegardiner i vinduene?

 Da jeg tittet inn vinduet på den ene siden, oppdaget jeg at noen hadde flyttet inn i lykten! Et lite bord med fin duk, pådekket med nydelig servise. Og et kort der det står Love...
Det er nok noen strikkeglade som har flyttet inn, for på gulvteppet triller det små garnnøster.

 Det forklarer kanskje det bitte lille strikketøyet jeg fant i fiolbedet i går kveld. Noen har lånt knappenålene mine og brukt som pinner... tror nok det er en god og varm liten dorthe-genser som er på pinnene. Noen forbereder seg til vinteren!

 Jeg forbereder meg også. I går dukket nemlig den gamle blomsterpressen min fram etter mange år i skjul. Det er en sånn presse man bruker i microen, så de pressede blomstene blir ferdig med det samme.  Jeg gjemmer blomstene mellom to tynne servietter i kokeboken, og i tilfelle flekker på sidene legger jeg dem på totalt uaktuelle oppskrifter, som for eksempel "stekt kanin".

Disse ligger i kapitlet "rensing av sild" .

Blomster som er presset i microen beholder fargen perfekt.  Fioler er fine å presse fordi de er så tynne. Hva jeg skal ha dem til er ikke så godt å si, jeg kan jo ha dem til å se på?