24 august 2007

Naturbildealong august

Naturbildealong
Klikk på bildet for å nyte morgenstemningen i større format

Klikk for å se større bilde

Treet mitt i august

Treet mitt i august
Det er kommet regn!
Etter en varm og tørr sommer kan treet nyte det første høstregnet.

Utsikt mot Saltstraumbrua
Treet står ved Saltfjorden, på den andre siden skimtes Saltstraumbrua.

23 august 2007

Tovede votter

Brennende kjærlighet
"Brennende kjærlighet"

Blødende hjerte
"Blødende hjerte"

Skumringstimen
"Skumringstimen"

Høy Puls
"Høy puls"

Joker-lesta

Joker Nord
Disse lestan har jeg kalt "Joker Nord".
Lestan mine
Man kan la tuttene flagre rundt anklene når man går tur.

19 august 2007

Ubuden sommergjest

NB dette innlegget er fælt! Du er herved advart.
Må ikke leses av sarte sjeler og mennesker med araknofobi.

Saken er den, at vi hatt en ubuden sommergjest en tid, ja han bor her fremdeles.
Utenfor stuevinduet vårt har han slått seg ned og spunnet store nett, og vi har hatt full oversikt over alle hans daglige og heslige gjøremål.

Petter 1
28. juni 2007
Vi har lagt merke til ham et par uker allerede. Hvis vi åpner vinduet, løper han og gjemmer seg, men er straks tilbake når vinduet blir lukket. Han spinner seg kjapt et nytt nett i stedet for det som ble ødelagt av at vinduet ble åpnet. Vi må sitte og se på at han tygger i seg store husfluer og stankelbein som havner i nettet.


23. juli 2007
All maten har ført til at Petter er blitt stor, ja direkte tjukk. Vi mistenker ham for å ha spist ikke bare insekter, men også alle kråker og skjærer i nabolaget. Aldri i livet om vi tør åpne vinduet mer, det er derimot ekstra barrikadert, og med en potteplante strategisk plassert for å hindre den motbydelige utsikten vi har for tiden.

Petter 2
15. august 2007
Nå er Petter blitt enorm. Blir ikke overasket om vi treffer ham ved komfyren når vi står opp i morgen tidlig, mens han står og steker seg egg og bacon. Vi tør ikke lenger spekulere på hva den feite magen hans nå inneholder. Titter vi ut av vinduet, griner han mot oss og flekker tenner mens han ler hånlig.

Vi er redde for at han skal knuse vinduet og invadere huset vårt, derfor har vi satt opp et telt i hagen som vi kan bo i om så galt skulle skje. Hjelp! Hjel.....

18 august 2007

Jorull har fått en venn!

Bræke har lest Jorulls hjertesukk i denne posten, og har sendt henne hyggelig brev med bilder av seg selv og nydelig hemmelig-venn-gave! En kjempefin og artig overaskelse!
Bræke
Her er Bræke! I brevet skriver han at en hobbydame har tatt kontakt med Hobbyboden og fått godkjennelse for at også sauer kan sende pakke til hverandre med hemmelig avsender.
Hjertet rundt Brækes hals er en av tingene som var i pakken. Det er et symbol på at Jorull har en Hobbybodenvenn av samme art.

Jorull på beite
Ellers inneholdt pakken et nydelig sydd teppe. Her er Jorull på beite i kløverenga, det nye teppet sitt har hun selvsagt med.

Her sitter Jorull og tygger drøv
Etter beitingen kan Jorull hygge seg på teppet mens hun tygger drøv. Hjertet bærer hun kledelig rundt halsen.

Jorull er kamuflert
Snur man teppet, er det kamuflasjemønstret. Bræke skriver: "Desverre er høsten en tøff tid for mange av våre sauevenner, og jeg har alltid litt nerver når fårikåltiden nærmer seg. Da er det kjekt å snu teppet og kamuflere seg"
Som dere ser er Jorull nå usynlig for de slemme fårikåljegerne, og kan gå høsten trygt i møte.

Tusen takk til Bræke og den ukjente hobbydamen for denne artige overaskelsen!
Og takk for teen, den har Muffin drukket, kjempegod var den!
OPPDATERING 29.09.07: Den ukjente hobbydamen har gitt seg til kjenne, og viser seg å være Liv-Toril!
Tusen takk Liv-Toril og Bræke for at dere sendte denne fine presangen til Jorull! Hun er så glad for presangene sine at hun har brukt dem hvert eneste minutt siden hun fikk dem.

14 august 2007

Rocking Girl igjen..


Må forte meg å nominere Rockin' girls før jeg legger meg, må slutte med å sitte oppe hele natta :-)

1: Ingers Hobbyblogg Lekker, morsom, pastellfarget og søt! Alt Inger lager blir så pent. Det er morsomt å lese i bloggen hennes.
2: Liv-Torils hobbysider må nomineres selv om det kanskje ikke er en blogg? Det går ikke an å besøke henne uten å bli inspirert.
3: Hobbykroken til Guro: Guro pusser opp, og det blir lekkert! Hun gjør alt det jeg burde ha gjort men ikke gidder.
4:Madevik: fordi hun blogger koselig på svensk... Og hun lager de nydeligste ting.
5: Anne Guri og Martins klatterier: fordi de maler kjempebra og superflott og fordi de snart må få ut fingern og blogge mer ;-)
For de som ikke skjønner hva alt dette dreier seg om: se dette innlegget.

13 august 2007

Horoskopet stemmer, ferien er over...

... og Muffin har fått en gul orkide av muffin-mannen og avkommet. Hvorfor det da? Jo, første dag i ny jobb som lærer i den videregående skole! Får helt egen klasse og skal undervise i web og Photoshop og sånt der. Gleder meg masse, håper elevene også gjør det!

Over her min vakre, gule nye orkide.
I blomsterbedet ute er det også store ting på ferde:

Min hvite lilje er sprunget ut med ikke mindre enn 36 vakre blomster. Måtte ut i kveld i mørke og regn for å ta (enda ett) bilde av den. Himmelsk er den...

Lilje
Dette bildet tok jeg tidligere i dag, i solen.

Så over til dagens horoskop for meg i dag (tvilling): "Ting går som på skinner" stemmer bra! Og: "I kveld er sjansen stor for en hyggelig opplevelse av kulturell art!" Det stemmer også! Blogging er kultur, ikke sant?! Og Beate har beæret meg med anerkjennelsen Rocking Girl Blogger! Beate har en kjempekoselig blogg, ja hele jenta er forresten kjempekoselig, hun maler hun også, og så er hun også lærer, og så er vi venna (håpa æ, ikke sant Beate?) og så e vi i frimalerforeninga i lag. Og har atelier i samme huset. Vi har tre onga kvær... (mange likheta, ikke sant Beate?)

Jeg er nominert for andre gang! Jeg skal sende stafettpinnen videre, når jeg bare har greid å plukke ut 5 utvalgte av alle de superfine bloggene jeg vet om.

Videre i horoskopet: "Du har fått unna en del ting som har hopet seg opp i det siste" Jomen sa jeg smør! Jeg har nemlig greid å legge ut alle mine 127 markblomster i en egen blogg! Har brukt min 3 mndr lange sommerferie til å fotografere planter og se hvor mange jeg fant. Nå mangler det bare beskrivelse av hver art, skal ha det til vinterkosearbeide.... Dessuten fikk jeg skrevet denne lange bloggposten.
Konklusjon: denne dagen stemte horoskopet.

11 august 2007

Pinnsvinet

Av Inger Hagerup, Foto: Muffin



Å stritte er pinnsvinets kjente trekk
så liten og svak som den er.
Den løfter en nålepute av skrekk
for ingen skal komme den nær.



Bare pigger og trassig pust.
Men likevel dyrker den freden.
Da legger den ned sin strie bust
og håper at ingen kan se den.



Ingen dyr eller mennesker kom til skade eller ble stukket under fotoseansen.

10 august 2007

Gave fra hemmelig augustvenn

SE alt det fine jeg fikk i pakken fra min hemmelige venn på Hobbyboden:

4 deilige nøster garn i ull/mohair, lekker stoffbit (som passer til for til juleveska jeg samler materiale til), mange fine knapper (passer også perfekt til veska!) en lang bit blonde, en pakke servietter (og jeg som har serviett-mani), og.........

..et nydelig, håndlaget kort hvor det står at "Vennskap består i å glemme hva man gir, og huske hva man får". Min hemmelige venn er kjempeflink, jeg ble så glad for gaven, tusen takk!

Gave fra min hemmelige venn i august
Jorull: Så deilig mykt ULLgarn du har fått da, Muffin! Hva skal du strikke av det?
Muffin: Det er super hemmelig! Du må vente en god stund før du får se.
Jorull (Litt misunnelig): Jeg vil også ha en hemmelig venn som sender meg noe.
Muffin: Stakkars Jorull. Kanskje det finnes noen der ute som vil være vennen din? Vi får håpe noen melder seg!

07 august 2007

Den enes død den andres... restegarn

Restegarnfiskebolle
Da den nest siste fisken i gullfiskbollen hadde dødd en naturlig død, og den aller aller siste hadde sklidd ned i sluken i vasken, måtte jeg jo fylle tomrommet i bollen med noe. Og "noe", det ble restegarn.
Etter å ha stirret på dette restegarnet en liten stund, fant jeg på å strikke fantasivotter av det. Det første ferdige paret ligger allerede der, og et nytt er under oppseiling oppi bolla. Måtte ut en tur for å kjøpe mere reste.. eh garn, for det var så artig å strikke de myke gode vottene. Tror jeg skal lage mange par, så har jeg noe å legge under grana senere.

06 august 2007

Topp topp

Jorull
Jorull: Hvem skal få denne lille barnekjolen du har strikket?
Muffin: Men Jorull da! Du må ikke stå på den med de skitne klovene dine!

Topp
Muffin: Du ser vel at det er en topp jeg har strikket meg.
Jorull: Hva slags garn har du brukt?
Muffin: Skal vi se... her står 80% bomull og 20% akryl.
Jorull: Jeg foretrekker nå 100% ull.

02 august 2007

Rocking Girl Blogger!

TUSEN TAKK til GAWO som nominerte meg!
Rocking Girl Blogger
Jeg føler meg beæret! Jeg er ofte innom og titter i Gawo's blogg for å følge med henne på hennes opplevelser på to hjul. Hun er en veldig reflektert dame, og en dyktig fotograf.

Rocking Girl Blogger er en stafettpinne der 5 blogger blir nevnt og på den måten kan vi spre bloggadressen til andre som kanskje aldri hadde funnet akkurat den bloggen.

Jeg elsker å lese blogger. Det gir meg underholdning og inspirasjon, og jeg blir også kjent med mange spennende og dyktige mennesker. Jeg kunne nominert 100 av dere, men her de jeg valgte (Som selv kan nominere 5 hver hvis de har lyst):

Mettes Makeri
Besøk Mettes Makeri. Mette er et oppkomme av ideer, og se de veskene hennes da! Her har jeg hentet mye inspirasjon. Og så Børres Bakeri ... :-) Say no more.

Regnbuesting
Elisabeth Augusta er damen bak regnbuestinga, dette er nok ei som har mange jern i ilden! Farger, dukker, håndarbeid.. og så Oktoberrosa da! Hatten av!!

Sagas verden
Saga er en dyktig kvinne med den ene foten i vikingetiden, og den andre plantet i dataverdenen. En helt unik kombinasjon spør du meg. Se på de draktene hun har sydd, og de gode bildene hun har i bloggen sin!

Strikketing og andre greier
Har ikke noe ord for denne jenta, på engelsk ville jeg sagt "whimsical". Et sjeldent og spennende menneske, og jeg samler på sjeldne ting. Takk Sipusa for alle de vennlige hilsenene du har lagt igjen på bloggen min. Alle har varmet.


Nok en sjeldenhet. Tror nok jenta har rundet de 40, likevel tuller hun med fotofikling på samme måte som elevene mine på 18 gjør, hun interesserer seg for fine kumlokk, grafittikunstnere og mye annet som hvermansen ikke tar notis av. Fortsett med det, @tone!