20 januar 2016

Votteutstilling - og litt til

Hei på dere! Håper dere har det fint i vinterkulda!

Her i Bodø har vi i lang tid hatt det iskaldt, og jeg og mange med meg har brukt mye tid foran ovnen, med strikketøyet.  Det samme gjorde jeg i fjor også, da var det vottene til den store votteboka som var under produksjon.

Nå er alle vottene til boka kommet på utstilling på Husfliden i Bodø. I dag var jeg innom på inspeksjon :) . Utstillingen ser super fin ut! Ikke uventet, for damene på Husfliden kan det med å dandere fint. De har til og med sin egen Jorullsau til å kaste ekstra glans over utstillingen! Bra utvalg i strikkebøker har de sannelig også. Og garn!

Når jeg får se alle vottene samlet lurer jeg forferdelig på hvordan jeg fikk tid til å strikke alt dette. Nå har riktignok mamma hjulpet til, men likevel.  Og vi er ikke blitt lei, neinei, vi er blitt enda mer gira på strikking! Når man først har fått dreisen blir det fort en mani. Nesten.

Noen av vottene henger på kvister i vinduet, så kan de henge der i lyset fra sola, som endelig er kommet tilbake etter mørketiden.

Og sjekk den stilige lampeskjermen som Torill på Husfliden har heklet. 
Jeg tok dessuten en titt på bakrommet, og der ble det produsert morsomme ting som senere skal stilles ut, gleder meg til å se!

Hvis dere lurte på hva den hjorten hadde i denne bloggposten å gjøre, ja så var det en liten snik-reklame for hjorteputa mi!  Hun som har strikket den heter Anita, og mønstret har jeg laget.
Den kan strikkes i to størrelser, dette er den minste størrelsen som er strikket i tynn alpakka til 40 cm innerpute. 

Man kan også strikke den i en større utgave, begge varianter er på mønstret som er til salgs i butikken. Til pute kan man forresten bruke nesten hvilket som helst garn, bare strikkefastheten blir slik at det passer til en pute. Puter er ikke så pinlig nøye på størrelsen.

Ha det godt fortsatt!
Hilsen Muffin