21 juni 2011

Jeg har vært litt opptatt i det siste

Hurtigruta minutt for minutt

For jeg har sett på Hurtigruten, minutt for minutt. I skrivende stund ligger skipet i satelittskygge, så jeg passer på å blogge litt i mens.

Jeg er vokst opp med utsikt til Hurtigruta fra vinduet, så det er ikke rart jeg er spesielt interessert, er det vel? Så jeg har lånt noen bilder fra øya mi og bortover.

Hurtigruta minutt for minutt
Her passerer vi først hytta til ho Erna. Hun har arbeidet på Hurtigrutene i flere år. Hun får et lite tut fra hurtigruta når den passerer, og da vet alle på øya at "der helsa de på ho Erna".

Hurtigruta minutt for minutt
Så kommer vi til kaia der skolebåten våres la til land, så her klatra vi opp fra båten og gikk opp bakken til skolen. Mens vi venta på at båten skulle hente oss igjen etter skoletid, var vi og lekte på kaia og klatret på bergene.

Hurtigruta minutt for minutt
Så for vi over den her fjorden og hjem, huset våres en hvit prikk nesten oppi hjørnet. Det var ikke hver dag vi var like heldige med været som dette.

Hurtigruta minutt for minutt
Hyttenaboen våres, han seiler stolt i den fine nordlandsbåten sin.

Hurtigruta minutt for minutt
Nesten framme på Ørnes, siste rest av fine øya mi helt til venstre.

Hurtigruta minutt for minutt
Rett etter Ørnes passerer vi Risøya, her står ho Lise og vennan hennes og vinka. Ho Lise gikk i klassen min på skolen, det e ho med begge arman rett opp....

Hurtigruta minutt for minutt
Litt lenger nord står det noen og vinker, tror jamen meg det e ho Nunne ytterst til venstre, og han Karlot. Hei hei! Ho Nunne e stadig å finn i kommentarfeltan mine.

Hurtigruta minutt for minutt
Videre norover Gildeskålfjorden og til Bodø. Vi har sett mange kjente som vinker... Dette er tidenes beste tv-program altså, har aldri kost meg mer foran tvn. Ja du kan sjøl se heile turen i opptak her: http://www.nrk.no/hurtigruten/

Innholdet brukt med Creative Commons-lisens
Kilde: NRKbeta.no http://nrkbeta.no/2011/06/16/hurtigruten


PS: det ble visst litt dialekt her og der, har ikke tid til å rette for nå er skuta ute av satelittskyggen igjen. Skip o'hoi!

17 kommentarer:

 1. Jeg må sitte her og se litt jeg også, men jeg får jo sdånn hjemlengsel!

  Norge er et vakkert land du. :)

  SvarSlett
 2. Folk er blitt helt ville av dette, koser seg verre enn verst med serien. ;)

  SvarSlett
 3. Tut-tut! Her er HURTIGRUTA en slager!!Tenk, vi delte ei flaske vin og va på "tur" hele lørdags kveld. Romantikk i heimen, æ strikka litt også...

  SvarSlett
 4. Har fulgt med selv også. Kjempekoselig å se hvor flott natur det er langs kysten vår:)

  SvarSlett
 5. Da jeg leste at Nrk skulle sende dette programmet var "himmel og hav, alt de finner på"
  Men jeg trekker det tilbake.
  Har sittet noen timer forran skjermen jeg og. Det er et flott land vi bor i!

  SvarSlett
 6. I kommenterende stund passerer Nord Norge Finnkjerka etter å ha vært i Kjøllefjord!
  Jeg er veldig takknemlig vi fikk vist fram Helgeland i det nydeilge været i helga!!! Og så er jeg glad forat vi ikke dro til ØRNES på søndagen, vi hadde jo panoramautsikt på bergan på Hornneset. Vi fikk jo likevel sett fra Ørnes på nettet :))
  Men at du har blogga bildet av oss der på bergan, ja DET var artig! Karlotten min er stolt, her han sitter, og vet at Muffin har skreve om HAN på bloggen sin :)

  Koselig program, no er kaffen klar og kaka venter å bli spist...
  vi må seile videre med HURTIGRUTEN!
  PS... varm hilsen fra
  Nunne og kjærestn hennes!

  SvarSlett
 7. Hei!! Det er fasinerende hvor populært dette programmet er!? Jeg ser på det jeg også, og da det kom til Brønnøysund fulgte jeg ekstra godt med. Jeg var der i mange månder og noe av det morsomste var å stå og se oppe på brua!! Litt barnslig. Nordgående kom inn kl 00.30, da burde jeg ha sovet, men ofte sto jeg opp å så på den. Så den gjorde et uutslettelig inntrykk påe en østlending!! :-) De turistene som ikke er norske og havnet på denne turen må tro at nordmenn er hel gale.... AnneK.-)

  SvarSlett
 8. Jeg har også sett på... herligt!
  Fulgte ekstra godt med år de dro igjennom Raftsundet og innom Trollfjorden. Deg er godt å sitte å se på, rene meditasjonen.
  Kos deg med resten av turen!
  Klem : )

  SvarSlett
 9. Bra program dette ja. Ikke bare flott å følge hurtigruten, men man får jo masse oppdatering av geografikunnskapene også.

  SvarSlett
 10. Lunamon har stoooorkosa seg på tur med Hurtigruta. Gråt mine modige tårer av hjemlengsel under innseilinga til Bodø med "å eg veit meg eit land..." *dååån*
  For et fantastisk program.
  Kjenner mitt nord norske hjerte banker ekstra sterkt i disse dager og hjemlengselen er VELDIG sterk.
  Trodde aldri 134 timer på tv skulle gå så fort. Endelig har familien mammaen tilbake og gubben har kjærringa si. for hun har sotte ved pc'n i flere døgn....

  SvarSlett
 11. He-he, hurtigruteinnlegg i bloggen min også. Vi er vel litt tussete ;)

  SvarSlett
 12. Hei! Det er klart du har kost deg! Det hadde jeg gjort også viss det var mitt jordbærsted!!!

  SvarSlett
 13. Du store min så vakkert! Her jeg bor, har vi bare et gjørmete tjern og ingen hurtigrute å skue. Jaja, godt vi fikk sett det på TV i hvert fall! Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 14. Fikk med meg litt av turen fra Bodø og opp..Var i Bodø dagen før de kom dit..men om vi ikke fikk med oss båten nede på kaia.. ja så fikk vi nyte det nyyydelige været dere har hatt! Det var så godt å få sol og varme, og ha det lyst 24 timer ... det e lyset man savner her nede på sommeren!
  Så koselig gate du har malt i innlegget nedenfor!:0)
  Ha en fortsatt fin sommer!
  klem fra odin

  SvarSlett
 15. Synes du skal fortsette å skrive dialekt, jeg! Det var liksom ekstra koselig å lese!

  SvarSlett