15 februar 2013

Til å ha på rockefoten

Rockevottene ble en stor suksess, og mange ville strikke den. Og selvsagt, det kom etterlysning også, man måtte ha rockesokker! Jeg ble høflig informert om at folk fra Stavanger og der omkring ikke brukte votter, bare sokker.. og de liker rock. Så var det tilbake til tegnebrettet! Og ny runde i garnbutikkene.

Let's Rock Sokker
Etter å ha prøvet og forkastet ørten sokkegarn og tegninger, ble det sånn her. Begge parene er nå godkjent både av meg og prøvekaninene. Og begge parene er strikket etter samme mønstret, bare garnet er forskjellig. Og jeg har tenkt å røpe hvilket garn jeg har brukt, snart.

Let's Rock Sokker
Kan godt skjønne at folk vil ha rockesokker, tenk på alle rockere som sitter og øver i iskalde kjellere over det ganske land, klart de må ha sokker. Og så må de ha noe å varme føttene sine i etter å ha gått i kalde og våte støvler hele dagen når de er på festival.

Garn! Ble inspirert av en bloggdame fra Finland som hadde strikket rockevottene i flerfarget garn, tøft! Flerfarget er fint, ikke sant... etter å ha prøvd og forkastet mye dyrt garn falt valget på Nordlys fra Viking. Det er det flerfargede. Det svarte og hvite i er Sisu fra Sandnes. Med garn i denne tykkelsen og pinne 2½ - 3 blir det sokker som passer ca str. 35 - 39 i sko.

Let's Rock Sokker
Og de svarte og hvite er strikket i Sterk fra du store alpakka, dette garnet er såååå mykt, sterkt, lett og deilig å strikke med! Og drøyt, brukte bare et nøste svart og et nøste hvit. (PS er lurt å kjøpe inn 2 nøster av det svarte, kan bli for lite med ett) Dette herlige garnet er å få tak i blant annet hos to damer: HER
På pinne nr 3 - 4 får man sokker som passer til sko str 39 - 44 ca.

Let's Rock Sokker

Man skal aldri si aldri, jeg hadde bestemt meg for å aldri strikke noe med de dumme hodeskallene, hihi, og nå har jeg strikket massevis. Til og med med horn.... men nå er det ferie fra hodeskallene!

Men hvis du vil strikke hodeskaller får du lov, mønstret finner du HER!
Ha en fin helg!!

17 kommentarer:

 1. Venter i spenning på mønsteret. Gledar meg! ;0)

  Solklem

  SvarSlett
 2. Gratulerer ! Gratulerer ! Du rocker virkelig med ragge-rock :)

  SvarSlett
 3. Du er et unikum med farger og pinner :)

  SvarSlett
 4. Hei!! Du er rå!! Du lager så fine mønstre!! Jeg digger hodeskaller!! God helg!! AnneK:-)

  SvarSlett
 5. Janne i Fagerlia har jo allerede sagt det!
  Gjentakelsestegn fra Nunne og kjæresten :)

  SvarSlett
 6. Så kule då. Det blir nok mange som vil ha slike. God helg.

  SvarSlett
 7. Nydelige og artige :-)

  SvarSlett
 8. Jeg så dette mønsteret på Facebook, og trengte noen dager for å komme meg og få pusten tilbake. De er helt meg, og jeg MÅ ha! Selv ei dame i AFP-alder vil ha sånne votter, og gjerne også sokker. Bestilling på mønster kommer før du aner... Imponerende!

  SvarSlett
 9. Kjempe tøffe! Gleder meg til å strikke disse etterhvert

  SvarSlett
 10. Ja disse er jo bare for heftige.... både i farger og sort/hvitt.
  Din fantasi er helt unik... og så greier du å omsette det i mönster og ferdige produkt. Imponert.

  SvarSlett
 11. Oi så kule! Til opplysning så er det altså noen frysepinner i Stavanger og, som bruker votter (kjæresten min, og han bruker mine...), jeg har bare ikke fått begynt på dem ennå. Spørs om det ikke må bli noen matchende sokker også etterhvert.

  SvarSlett
 12. Drittøffe. Gleder meg til å begynne :)

  Tone

  SvarSlett
 13. Sååå fine,forelska meg i den der pianorekka. Har en pianist til datter, men av den klassiske typen, og der er rockere det verste man kan tenke seg.....Har du noen ideer til å forandre mønsteret slik at det blir klassiske pianosokker

  Mette Barstad Andersen

  SvarSlett