18 oktober 2013

Litt fredagskos

Fredagskosen i dag er etter inspirasjon fra Nigella's Kitchen. Ofte lager Nigella mat med blekksprut og andre merkelige ingredienser, gjerne dynket i alskens brennevin.

I kveld da jeg snoket i kjøkkenskapene, så jeg at jeg sikkert hadde det som trengtes til Nigellas brødpudding (eller hva det var), som hun laget på tv i uka som var. Og den var faktisk ganske enkel.

Hovedingrediensen er en tørr loff, det hadde jeg. Loffen ble skåret i terninger og fylt i en rund form. Sånn opp til kanten. Over loffen tømte jeg en blanding av 5 sammenpiskede egg, den siste melkeskvetten i huset og matfløte. Nå husket jeg ikke blandingsforholdet med egg og melk som Nigella brukte, det er sikkert ikke så viktig. Loffen ble dyttet godt ned i blandingen slik at alle terningene ble godt dynket. Over herligheten strødde jeg brunt sukker i rikelig monn.

(Det viste seg at det brune sukkeret mitt hadde blitt stein hardt... så det måtte et rivjern til.)

Mens formen sto i ovnen på 200 grader, gjorde jeg i stand tilbehøret.
Jordbær med hvitt sukker og vaniljesaus.

Fra ovnen kom det liflige dufter.

Se her, ferdig, her er et nærbilde så dere kan lukte på tett avstand.
Og det smaker himmelsk, mye bedre enn blekksprut i brennevin.


8 kommentarer:

 1. Dette er helt sikkert mye bedre, så jo lekkert ut.

  SvarSlett
 2. Det såg veldig fristende ut! Og jeg kjenner nesten duften;) Nydelige rypemønster du har laget;) -Som alt annet du lager!

  SvarSlett
 3. Å så godt det så ut. Fristende... God helg!

  SvarSlett
 4. Det så veldig godt ut!

  SvarSlett
 5. Dette så faktisk både godt og overkommelig ut for en amatør på kjøkkenet. Takk for tips :)

  SvarSlett
 6. Dette så godt ut! Kjekt når tørre skalker og noen skvetter kan forvandles til en lekkerbisken! Når du kjøper deg nytt brunt sukker; putt det i kjøleskapet så holder det seg mykt til siste sukkerkorn. Jeg lukker posen med strikk rundt etter bruk og har alltid mykt, brunt sukker i kjøleskapet :-) En av livets små gleder ;-)

  SvarSlett