I dag har jeg hatt fri, og vært alene hjemme. Da benyttet jeg anledningen til å lage
appelsinmarmelade og
focaccia! Tenkte jeg skulle kose meg litt i ro og fred, he he.
Det ble kjempemye skrell og bare lite fruktkjøtt av et helt nett appelsiner - jeg supplerte med et par mandariner og en sitron. Skallene rev jeg på rivjernet, men bare noen av dem. Men hele sitronskallet fikk bli med, for det smaker best!
Det tok lang tid å pirke vekk alt skallet og alt det hvite på appelsinene.
Imens hadde jeg en focacciadeig til heving. Her har den vokst til tredobbel opprinnelig størrelse. Deigen er klissete og tynn, omtrent som grøt.
Appelsinene er her kommet i gryta, skallene tilsettes senere. Mengde sukker etter skjønn, det er bare å smake seg fram. Disse appelsinene var veldig søte og behøvde ikke så mye sukker.
Så skal herligheten koke, det tar nokså lang tid. Røre, røre.
Imens lages olje- og kryddermix til focacciaen.
Her er klissedeigen kommet i langpanna. Etter å ha hevet seg stor og fin, øses oljemixen over, og hele stasen går inn i ovnen.
Det er lurt å legge et bakebrett opp ned over langpanna mens deigen hever. Og siden solen skinte varmt på brettet, vokste deigen seg høy og fin.
Se her er focacciaen ferdig stekt, det lukter herlig, herlig!
Smaksprøve med Norvegia: nam....
Smaksprøve med makrell i tomat: nammm nam!
Det er tidkrevende å koke appelsinmarmelade, jeg kortet tiden med å skrive ned oppskriften på focacciaen, så husker jeg å lage det en annen gang også. Om man skulle glemme det!
Klikk på bildet hvis du vil se det større.
Man kan putte i både oliven, hvitløk og ellers krydre med hva som helst, dette var det jeg brukte i dag. Vellykket!
Så til dagens absolutte høydepunkt: Dette er det beste jeg har smakt i hele mitt liv: focaccia med nykokt, ennå varm appesinmarmelade. Marmeladen ble helt.... vanvittig god!
Resten av gjengen fikk tomatsuppe og egg med hva tror du til middag da de kom hjem. Jeg er umåtelig populær i heimen.
Ha det godt, alle!
Hilsen Muffin
Jeg har også hatt lyst til å lage appelsinmarmelade, men så spiser jeg ikke så mye av det heller.... dillemma... Brukte du bitre appelsiner?? Focacciaen så veldig god ut også!! Morro med mat!! AnneK:-)
SvarSlettDette så bare helt herlig ut!! Skulle gjerne ha tatt en tur og smakt på dette:O)
SvarSlettKos deg du, klem fra meg;)
Det høres jo godt ut... jeg har aldri prøvd, kanskje jeg burde?
SvarSlettDette så himmelsk godt ut - både marmeladen og brødet:)
SvarSlettmmm... fikk vann i munnen her nå! Takk for oppskriften :) Kanskje det skal bakes på fridagen min i morra.
SvarSlettSå sinnsykt godt ut!! Nyt!! :0)
SvarSlettklem fra odin
Dette så utrolig godt ut :) Skal prøve ut oppskriften din på focaccia til helgen :)
SvarSlettmmmm Marmelade..på tide å lage kanskje. Artig å se at du lager Foccaccia som er så klissete i deigen, det har æ aldri prøvd, så det var en god ide! No skal æ i fryseren og ta opp rabarbra syltetøy til imorra, for da skal æ bake!
SvarSlettNammenam !
SvarSlettHar ikkje sett noke lekrare på lenge enn det store glaset med heimelaga nykokt appelsinmarmelade !
Deg vel unt !
Petrineklem
Å, så godt, og så flink du er :)
SvarSlettÅ, hjelpe meg - så GODT det lukter! Ja, jeg syns i alle fall at jeg kan kjenne den gode lukta heeelt hit!!!
SvarSlettDu er helt rå...
Hei på deg:)
SvarSlettMuffin, du er vidunderlig. jeg kjenner duften av nybakt helt hit. Og ikke å glemme marmeladen da,- skulle gjerne ha testet den:)
Herlig at du deler med oss.
Mmmmm, det så virkelig utrolig godt ut!!! Oppskriften din tror jeg at jeg skriver ut og limer inn i boka mi til neste gang jeg skal bake noe sånt:-)
SvarSlettTusen takk for skryt inne hos meg, det ble jeg veldig glad for:-) Hjertelig hilsen Hanne.
Nå ble jeg sulten her jeg sitter! Synes jeg kjenner lukten helt hit. Dette så helt nydelig ut! Appelsin marmelade er helt nydelig, men tviler på jeg prøver meg på det noen gang. Men tips og oppskrift på focacciaen tar jeg gjerne med meg. :)
SvarSlettTror jammen du har fått meg til å lage appelsinmarmelade. Ja det skal jeg. Det ser vanvittig godt ut det du har laget. :))
SvarSlettSå flink du har vært på fridagen din! Det så kjempegodt ut, ikke rart du er populær i heimen :) Det er ingenting som slår hjemmelaget syltetøy!!
SvarSlettDu og du så dyktig du er! Foccacia er noe av det beste som finnes, også uten noe på. Appelsinmarmelade er jeg ikke så glad i etter at ei venninne fylte glasset med eddik på hybelhuset på Fauske... Vi er ikke venner mer.. Ha en fin dag.
SvarSlettNam, nam ....
SvarSlettser ikke vekk i fra at jeg kommer til å prøve meg på denne focacciaen din - så nydelig ut.
Mmmm, appelsinmarmelade du... Det så jammen deilig ut... Kan tenke meg den var av en annen kvalitet enn den man kjøper på glass i butikken, for den syns jeg ofte er litt bitter og "sukrete"...
SvarSlettOg focacciaen - mmm, snille du som deler oppskrift:)
Klem fra inspirert Elisabeth
Hjemmelaga smaker så godt. Jeg lagde også appelsinmarmelade for noen år siden, og det ble virkelig godt. Jeg legger ved en link, med en overpedagogisk amerikaner, som et tips til hvordan du kan slippe alt arbeidet med å pille vekk det hvite på appelsinen: http://www.youtube.com/watch?v=ZTuOjXXqQJ4
SvarSlettDu og du, det så deilig ut!
SvarSlettKjempefine bilder, også :).
Har ikke smakt appelsinmarmelade siden skolekjøkkenet, men det ser ut til at jeg burde gitt det et nytt forsøk.
Å så deilig dette så ut. Virkelig fristende... Flink er du også. Takk for oppskriften.
SvarSlettÅ, det ser godt ut! Nybakt foccacia og nykokt appelsinmarmelade....mmmmm.
SvarSlettTar gjerne en kopp kaffe, sender deg ei melding.
Ha det så fint! Klem : )
Å! Jammen nå vet jeg hva jeg skal gjøre med appelsinene mine:-D Da skal jeg kjøpe masse ingefær i morgen den dag og koke yndlingssyltetøyet mitt, nemlig appelsin- og ingefærmarmelade:-D Juhu! Klart jeg får til;-D
SvarSletttror du ikke??
O' milde himmel, nå ble jeg sulten!!
SvarSlett*sikler som Pavlovs hund*
My!! My tummy is growling... (nammm) And I'm going to try your recipe tomorrow when I have guests and Black Bean Soup. Sometimes I've had trouble with bread recipes because of the milling of the flour. Fingers crossed, and thanks.
SvarSlett*slafs* det der såg jo himmelsk ut!
SvarSlettKoffør du alltid får mat tell å sjå så god ut, og malerier så *lettvint* ut, og håndarbeider så lekre ut, det vet ikkje e, men sånn e det! Bilda på bloggen din e rett og slett delikat!
E kjenn vann i munn!
Sulten hilsen fra Nunne :)
Success! Thanks for the recipe!
SvarSletthttp://yarnandivories.blogspot.com/2011/03/not-very-often.html
Heia Jorid, skal lage foccacciaen "din" til bacalaoen i dag! Håper den blir like vellykket som din! Og den appelsinmarmeladen må jeg prøve å lage en gang...
SvarSlett