19 august 2012

Stort og smått

I morges våknet vi til en fin dag, og vi bestemte oss straks for å ta turen til det fineste stedet i verden. Mjelle.

Når vi ankommer stranda på Mjelle blir vi møtt av dette gamle korsstingsbildet, som er godt skrudd fast til vest-veggen på ei gammel bu. Motivet harmonerer godt med omgivelsene, det skal de ha de som satte det opp.

For Mjelle er virkelig en kystperle. Her koser folk seg ved Nordishavet, de tøffe bader til og med i det. Prikken i det fjerne er Landegode fyr.

Da Vårherre var ferdig med å skape Mjelle, skjønte han at her trengtes det en god molo. Derfor skapte han Lofoten, som kan ses som en lang fjellrekke ute i horisonten. Vi kaller den Lofotveggen når vi ser den her fra den riktige siden av Vestfjorden...  Avstanden til de blå fjellene er omtrent 90 km.

I dag zoomet jeg inn både stort og smått, nå kommer vi til avdelingen for de små tingene.

Grønn liten bille som fikk fotografen til å løpe som en dust med kameraet. Jeg vet ikke hva den heter men jeg vet at den har for vane å fly et stykke, så sette seg ned 3 sek. og så fly et stykke... osv.

Det var flere enn oss som koste seg i sola. Disse to var helt i ekstase.

Jeg tok over hundre bilder i dag, mange er av disse fine, avblomstrede reinrosene (?). Vet man ikke bedre kan man jo tro at det er en slags mystisk skog... men plantene er bare ca 5 cm høye.

Og når man kommer sliten hjem kan man bruke kvelden til å leke med alle de fine bildene.
PS: en av dagene skal dere få se hva jeg egentlig gjorde på Mjelle i dag,
jeg holdt nemlig en liten utstilling der :)

12 kommentarer:

 1. Så utrolig fine bilder av en av våres aller fineste landsdeler :) Jeg likte spesielt det øverste av de avblomstra Reinrosene, utrolig nydelig og stemningsfullt... Skulle ønske jeg var like flink til å ta bilder som du, men øvelse gjør vel mester )

  -Ha ei flott uke :)

  SvarSlett
 2. Akkurat nå trengte jeg å hvile øynene på noe vakkert. Litt artig at jeg fra stuevinduet ser rett inn i Lofotveggen fra den andre siden. Har aldri tenkt på den som en molo. Sydvestkulingen tar godt på stuesida mi! Ha ei strålende arbeidsuke. I morgen er den lange lærerferien OVER!!

  SvarSlett
 3. Går ut ifra at dette er samme Mjelle som Halvdan Sivertsen synger om i visa si. Flott strand! Høres spennende ut å ha utstilling på et slikt sted.

  SvarSlett
 4. Det "skogbildet" av reinrosefrøene var nydelig.Og "reinsfuglen" var morsom.Typisk Muffin!

  SvarSlett
 5. Hei! Terje Nilsen synger så vakkert om Mjelle! Så fint at dere har fått fint vær! Fortjent! Ingenting er så vakkert som Norge i solskinn! Ha en fin dag. Vi hadde sol igår, men ikke idag..... ha en flott uansett! AnneK:-)

  SvarSlett
 6. Kjempfine bilder, artige også :)) Det er nå vakkert der oppe hos deg:)

  SvarSlett
 7. Æ høre sangen om Mjelle i hodet mens æ les innlegget ditt ;o)Stilig bilde du har laget i ett eller annet fotoprogram, liker sånt! Spennende med utstilling, gleder meg til neste innlegg, klem

  SvarSlett
 8. ÅÅÅ så flotte bilder du har tatt. Det er fint i Norge når vi har fint vär, og du har fått frem landskapet så bra.... og perfekte bilder av det "små". Gleder meg til å se fra utstillinga di.
  Ha en fin uke, og håper at finväret fortsetter.

  SvarSlett
 9. Så fantastisk flotte bilder. Tatt fra litt uvanlige vinkler. Og så utrolig hva du ser... Syns det papegpyebilde var helt utrolig. Eller skal man si at det er utrolig hva du ser i et bilde.. Veldig gøy. Elsker bloggen din, du er en inspirasjon.

  SvarSlett
 10. Hei, Muffin !


  Eg var så "lur" å forandra bloggadressa mi og var ikkje klar over at den nye ikkje vart forena med den gamle på alle plan, så

  vil du finne oss igjen og fortsatt ha oss i bloggrullen din, må du forandre adressa til bloggen vår til:

  http://petrineogbarnum.blogspot.no/

  helsing Petrine og Barnum

  SvarSlett
 11. Kjemefine bilder :)Og så mange kule strikkeoppskrifter du har :) Har akkurat vært inne i butikken din å bestilt noen oppskrifter:) Gleder meg :)
  groayla

  SvarSlett