14 september 2014

Teppe, stol og ...penger!

Hei igjen! 
For flere uker siden, i et innlegg der symaskinen tok fyr lovte jeg å vise det ferdige arbeidet. Og, omsider, her kommer det.

Alfabetteppe
Egentlig, det er ikke mitt strikkearbeid, for dette er et alfabetteppe som min mor  har strikket. Mønstret er riktig nok laget av meg. Og jeg har klippet... min gode venn Anita har sydd for. Men selve strikkingen er mammas verk.

Alfabetteppe
Strikkingen syntes hun var såpass underholdende at hun med friskt mot har startet på enda et, nå med tykkere garn og pinner slik at det blir et teppe med mer voksen størrelse. Dette er mer passende til barnevogn eller vugge.

Alfabettepper
Så skal dere få se noe artig. Til venstre er teppet som jeg har strikket. Og til høyre hennes. Med samme garntype, og samme pinnetykkelse. Nå skulle man tro at jeg strikker kjempestramt mens hun strikker løst, men begge teppene virker "normale" med tanke på strikkefastheten. Ja vi har da strikket etter samme mønster før, votter for eksempel, uten at det ble så ulikt i størrelsen. Men teppet har mange masker og forskjellen synes bedre enn på små votter.

Alfabetteppe bakside
Baksiden, den synes desverre ikke til daglig siden teppet nå har fått for. Men den er fin! Mamma er alltid nøye på baksiden av et arbeidet, også i tilfeller der den aldri synes. OK så er jeg vel litt mer enn gjennomsnittlig nøye selv.

Så var det stolen.
Strikket stoltrekk
 Den velbrukte stolen i atelieret var full av malingsflekker, og trengte nytt trekk. I et atelier skal det være mange farger etter min mening, så da ble de skarpeste fargene fra sisu-garnet brukt.

Til slutt: penger!
Som dere kanskje husker, startet Jorull en innsamling sammen med SOS barnebyer: "Jorull hjelper barn i Syria."  Nå er innsamlingen avsluttet, og her er resultatet:
Gave fra snille og omtenksomme mennesker kr 5020,-
Salg av vottemønster "SOS mamma og pappa" kr 7454,-
Tilsammen har da Jorull samlet inn 12474,- kr til barna i Syria.

Vi er veldig takknemlige! Og det er SOS barnebyer også, de har sendt mail og sagt takk.

 Jorull
Inntekten av SOS-vottene går fortsatt til SOS barnebyer, men i fortsettelsen som uspesifisert gave.  Det er alltid behov for både varme hender og noen ekstra kroner.

Ha det godt!
Hilsen Muffin og Jorull

14 kommentarer:

 1. et rigtig fint tæppe, vil bestille mønstret og strikke et til mit oldebARN:)

  SvarSlett
 2. Flott teppe! Utrolig at strikkefastheten kan utgjøre så stor forskjell.

  SvarSlett
 3. Det er så fantastisk fint, det teppet! Blir jeg bestemor noen gang, må det bli et sånt teppe... :-)

  SvarSlett
 4. Noe så praktfullt! :) mønstrene dine er har fantastiske detaljer!

  SvarSlett
 5. Lekkert teppe! Mye arbeid, tenker jeg, så jeg håper garnet tåler både bruk og vasking godt.
  Et samarbeidsprosjekt er jo ekstra morsomt.

  God mandag fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Som alltid når jeg stikker innom deg så ble jeg helt fjetret, og klikket videre på mønster etter mønster og glemte helt å legge igjen en liten hilsen. Så jeg måtte gå tilbake til start igjen for å si WOW. Nydelige tepper, kjempekul stol og flott pengeinnsats. Heia deg og Jorull og mammaen din.

  SvarSlett
 7. Fantastisk flotte tepper med mykje arbeid på. Og stolen vart jo veldig kul. Og hurra for Jorull som har samla inn så mykje pengar :)

  SvarSlett
 8. Helt nydelig bokstavmønster! Det må jo gjøre seg bra som broderi også, eller kanskje maskene ikke er helt firkantige, som korsstingene... Du virker ustoppelig når det gjelder å komme med nye mønstre.

  SvarSlett
 9. Det teppet er noe av det vakreste jeg har sett. For et nydelig stykke arbeid.

  SvarSlett
 10. Très jolie. la couverture! (Very nice blanket)

  SvarSlett
 11. Nydelige tepper fra både deg og moren din :)

  SvarSlett
 12. Fantastisk fine tepper både du og mor sjøl har strikket!!

  SvarSlett
 13. Hei
  Lurer på hvor stort teppet ble med tykkere garn og pinner. Lurer også på hvilket garn og pinner som ble brukt. Skal strikke teppet til ei på snart 3år og vil ha det litt større enn vugge-str.

  Mvh Hege, nermeste nabo (selv om jeg nå bor i Bodø) til Fam. Heggmo og ho Nabo-Bæsta, som 3åringen sier :)


  SvarSlett