25 april 2009

Muffin som liten

Ullhedina har gitt meg en utfordring som går ut på å vise bilder av meg selv som liten. Jeg har funnet frem et gammelt album, men jeg orket ikke scanne så her kommer bildene refotografert og litt tåkete.
Her er jeg to år.Fremdeles to år. Jeg var glad i mat.


Her er jeg blitt fire. Jeg er og har alltid vært en dyrevenn, det synes bra på disse bildene. Men med årene har jeg moderert meg litt når det gjelder høyden på bukser og støvler.


Festlige anledninger var det ofte før i tiden, iallfall hvis man skal tro det gamle albumet mitt. Her til venstre en 17. mai med "hvit" strømpebukse og stram hårsløyfe. Før i tiden strammet sløyfer og strømpebukser forferdelig. Ikke rart man ramler når man skal springe og knærne nesten ikke kan bøyes.
Til høyre har jeg pyntet meg litt i overkant for å gå i bursdag. Kjolen husker jeg godt, lys gul strikkekjole med angora kant oppe, den klødde litt, men jeg følte meg veldig fin i den.


Jeg hadde mange andre strikkeplagg, her til venstre iført et lekkert skiantrekk i hvitt og lyseblått. Dusken i lua var nesten like stor som hodet mitt.
Til høyre skal vi på ferie til... ja det ser dere jo. Dette bildet var jeg spesielt godt fornøyd med, jeg mente tydelig å huske at bussen kjørte i full fart og at jeg sto der foran hele veien. Jeg har alltid vært flink til å innbille meg ting.


Buss var ikke noe alternativt fremkomstmiddel på de kanter jeg kommer fra.
Her er en vanlig søndag og vi er på vei til bedehuset.
Midt i båten sitter bestemor med finhatten og veske, min hatt er rutete og jeg sitter bak.
Min fetter Roger ved årene, han var en racer til å ro.


Her er jeg blitt stor og begynt i 1. klasse. Hvis du synes klassen var liten, kan jeg jo fortelle at dette er alle elevene i 1. - 3. klasse, så skolen var ikke særlig stor. Hjemme satt mødrene våre og strikket skolegensre til oss, jeg iført sort og hvit kufte med knapper og da ser dere hvem som er meg. Viking støvler var populært fottøy. Inni dem var det hjemmestrikkede lester i god kvalitet.

Jeg utfordrer Gry, Stubbetufsa og Steinkjerringa til å fortelle om seg selv som barn.

12 kommentarer:

 1. Så morsomt innlegg, hjelpes så flotte bilder du har i eie! Ikke rart du er sånn er racer til å strikke og lage mønster, ser jo at du har fått det inn med morsmelka:)
  Ha en herlig lørdag!

  SvarSlett
 2. Ingen tvil om at strikke-kunnskapen har gått i arv hos deg. Tidligere måtte man strikke for å ha klær, nå strikker vi mere for moro skyld.

  Det er så artig å lese alle disse mimreinnleggene fra -50, -60 og -70-tallet. Jammen har det skjedd mye, på godt og vondt.

  SvarSlett
 3. Ble du tynt til å gå med hårsløyfe, du også? Hva VAR det med det? Og jeg husker de strømpebuksene. Ribbete, gråbrune og fryktelig trange og stive.

  Og du verden så masse hår du har!

  Herlige bilder.

  SvarSlett
 4. Fin du va, du e no lik de sjøl :) og før en flink fotograf(er) som har tatt bildan, de va kjempefin!

  SvarSlett
 5. Å så artig å se de bildene! Når er du født? Det bildet av båten, med bestemor midt i, burde du bruke i en eller annen kunstnerisk sammenheng- forstørret opp. Det er bare knallbra! Hilsen Toril A i Harstad.

  SvarSlett
 6. Flotte og morsomme bilder! Har noen sånne hårsløyfe-bilder av meg selv, og jeg var liten på 80-tallet så det var vist en vedvarende trend det der..
  God helg!

  SvarSlett
 7. Du var fin på de bildene! Og ei kreativ jente allerede da!
  Du utfordrer meg som den tredje på å fortelle om hvordan jeg var som barn, så jeg skjønner jeg må til pers, jeg også

  SvarSlett
 8. Takk for fin barndomshistorie! Lett å se hvor du har fått de skapende genene fra! Og så fine fotos!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 9. Artige bilder og historie. Det med bussen var skøy rart det der men e er jo sikker på at e kunne fly.hm..gruble.husker så godt at jeg svevde. Å da hadde e no i allfall ikke sett karlson på taket.

  SvarSlett
 10. Det er så gøy med slike gamle bilder, har sett slike i mange blogger rundt omkring nå. Koselig å mimre slik.

  Ønsker deg en god uke!

  SvarSlett
 11. Takk for utfordringen. Jeg tok den på strak arm! Nå er bilder og tekst på plass!

  SvarSlett
 12. Guri kor koselig bilda og historie.
  lika buss og båt bilde godt.

  SvarSlett