03 mai 2009

Muffin blir miljøvennlig

Luftig nøsteHvorfor kjøpe nytt garn når man kan bruke rester?
Dette luftige nøstet i rødoransje fargetoner er nå alt som er igjen av de 4 nøster regnbuegarn jeg kjøpte til karusellhestjakka.
Og garnet var både fint og artig og strikke av, faktisk gledet jeg meg veldig til jakka ble ferdig slik at jeg kunne bruke restegarnet til noe annet :)

Sjaltørkle
Av restene minus det røde, fikk jeg dette sjalet.
Prøvde å nøste sammen trådstumpene slik at det ble fine fargeoverganger. Mykt og deilig ble det nå iallfall, og akkurat passe stort. Strikket med bare rette masker: Legg opp 4 m, øk 1m i beg av hver omg, strikk til garnet er oppbrukt og fell av.
En enkel og fin oppskrift.

Resters rester
Tendensen til å samle på totalt ubrukelige ting tok nesten overhånd da jeg faktisk sparte på disse lurvete sømmonnene jeg klippet ut av jakka.

Nålepute av strimler
Men etter mangfoldige tusen stikk! - stikk! - stikk! med filtenåla så denne kladden dagens lys. Laget av 100% sømmonn. Søt liten nålepute, ikke sant!

KjøkkeneksempelVirkelig miljøvennlig:
I dag hadde jeg invitert hit en selger fra Herjedalskjøkken.
Og selgeren kom, han hadde med seg prøver på skapdører, benkeplater og håndtak.
Prinsippet til Herjedalskjøkken er å beholde skrogene til det gamle kjøkkenet der de kan brukes om igjen, og sette på nye fronter og benkeplate. Miljøvennlig ikke sant, særlig når man vet at slike skap ofte er laget av lite miljøvennlige materialer.

Enden på visa ble at vi i kveld har kjøpt oss nytt kjøkken.
Til en pris av under halvparten av det jeg på forhånd hadde kalkulert med. På bildet ser dere prøve på benkeplate (mørk), skapdører og håndtak som vi får. Gleder meg! Jeg kommer til å holde dere fortløpende informert om fornyingsprosessen.
♥ ♥ ♥ Ha en fin uke! ♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

 1. Å lage noe av restegarn syns jeg har sett deg gjøre før, eller hadde du kjøpt flere farger til hanskene med fingre i forskjellig farge?
  Det som tar kaka er nålepute av 100% sømmonn! Stilig blei det og! Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 2. flott sjal...vakre farger...du e flink du

  SvarSlett
 3. Hei på deg.
  Skal si du får ting unna. Jakken ble nydelig, og det ble jammen sjalet av restene også. For ikke å snakke om nåleputa da.
  Det blir sikkert fint med nytt kjøkken. Husker godt hvor mye jeg gledet meg over kjøkkenet da jeg fikk nytt i 1997....hjelp, er det SÅ lenge siden. Trodde jeg hadde nytt kjøkken jeg... Hm...

  Spennende å følge med.

  SvarSlett
 4. Smart å bruke filtenåla på den måten. Hvordan kom du på det? Gratulerer med nye kjøkkenfronter. Det blir fint og veldig ulikt mitt nye kjøkken som jeg om få dager skal vise på bloggen. Det er nesten ferdig.

  SvarSlett
 5. Lekkert sjal, og super gjenbruk av sømmon:)

  SvarSlett
 6. Hei! Kom innom bloggen din og ble inponert over alle de flotte og spesielle mønsterne du har på votter og sokker. Selger du?

  SvarSlett
 7. Nydelig sjal og kjempeartig å lage nålepute av sømmon:)

  SvarSlett
 8. Kjøkkenfornyelse- det blir spennende!
  Og nåleputa var genial!

  SvarSlett
 9. Den nåleputa var da baer fantastisk. Sånn vil jeg ha også. (der ser du hva du setter i gang).

  Nytt kjøkken er bare noe av det herligste som finns. Fikk mitt for over et år siden og jeg går og stryker på det ennå.

  Jakken er helt utrolig, men jeg fatter ikke hvordan du greier å strikke et så inviklet mønster.

  SvarSlett