04 august 2009

Bygg et lite luftslott!

Men først må dere få beundre et ekte slott, luftslottet får vente til litt lenger ned.

Ved ettermiddagskaffen i dag sier Sjefen lettere henslengt: "Ja, nå er lysthuset ditt ferdig!"
- hvorpå han foretok den uhøytidelige overrekkelsen av nøklene.

Lysthuset mitt
Dette er hva jeg så da jeg 3 sekunder etter rundet hushjørnet med kameraet foran øynene. Dere får tilgi at jeg glemte å stille inn rett ISO.

Lysthuset mitt
Lysthuset mitt! Ferdig! Mangler bare maling, og sprosser i vinduene. Og litt til, men det fikser vi vel fort. Jeg har holdt diskret avstand under byggingen, dette er første gang jeg betrakter herligheten på nært hold.
Og fetter Øyvind som så frekt ymtet noe om furtebu... jeg skal aldri furte i lysthuset, jeg skal steke vafler og male bilder, og spille på ukulele (noe jeg ikke kan, selvfølgelig fordi jeg ikke har noen ukulele, men det er ikke så lenge til jul, dah)

Lysthuset mitt
Utsikten er formidabelt bra. Her nyter jeg den for første gang. Tralala!

Mens sjefen har snekret og slitt i sommervarmen, har jeg sittet med føttene på hagebordet og tegnet, malt, strikket og brodert. Ja du leste helt rett, jeg har brodert.

Bygg et lite luftslott
Se her er et lite luftslott, etter egen tegning.
Det ble faktisk ikke så ille, eller? Kanskje dette kan bli omslag til skisseboken min?

Legg et lite egg
Dette er det første jeg sydde. Ikke så veldig proft, men det er ekte silketråd, så det så.
Dette kan bli en søt pose som man kan legge et lite egg i, for eksempel. Det kan jo tenkes at noen vil få frokostbrett på sengen, så da må posen til egget være klar.

MedisinengelBygg et lite luftslottSommer kommerFinn et stråLegg et lite eggBlomst og bie
En god bloggvenn heiet på meg for at jeg skulle tegne noen motiver til stitchery.... herved er den jobben gjort! Trenger du noen småmotiver kan du få disse, prøv å klikk på dem så kommer de sannsynligvis opp i utskriftbar utgave. Så er det bare å stitche i vei, værsågod!

Ellers: det har vært stille her en liten stund, men ingen må tro at jeg mangler ting å blogge om! Neida.

Mine foreldre har nemlig hatt gullbryllup, og vi har feiret!
Tur i Himmelblåland
Vi feiret med båttur fra øya våres i Meløy, til Rødøya i nabokommunen. Og for en reise - midt gjennom himmelblåland.
Etter en frisk tur forbi holmer og skjær gikk vi i land på klokkergården på Rødøya, der ventet nydelig dekket bord og herlig mat.
Etter besøket i det skjønne gamle vertshuset, gikk vi til fots på tvers av øya, hvor båten ventet i neste havn. På veien var det mye fint å se, blant annet den gamle Rødøy kirke, hvor mine besteforeldre i sin tid ble viet.
Tusen takk til søte kusine Elly og hennes sjarmerende Bjørn for en fantastisk tur i deres fine båt.

Graderstokk
Utenfor klokkergården fant vi dette termometret - og vi kunne lett avlese at temperaturen var et sted mellom lunt og godt og guss goe vere. Siden da har det absolutt vært god høytørk hver eneste dag, vi nyter sommeren - håper dere gjør det samme!

Nå skal jeg sende kort.... dermed er det for sent å melde seg på i det innlegget lenger ned. Og jeg har mange frimerker!

Ønsker dere en fortsatt strålende sommer!

14 kommentarer:

 1. ÅÅ! Den var vel stilig! Furtebu/lysthus - det kan vel være alt det og mer til. Nå kan du innrede og gjøre det akkurat som du sselv vil og så kan du også låse deg inne. ;) Min blir ikke levert før på torsdag. Flatpakket regner jeg med. DH har bestemt at dette skal han greie selv og da kommer det vel til å ta litt tid. Han er jo bare hjemme i helgene. Men den kommer. Og ukulele? Høres ut som en bra ide. Jeg har en sånn Trollfløyte liggende et sted. Kanskje jeg skulle finne frem den igjen. Jeg prøvde meg på den en da jeg kom over den i en skuff, men katta ble hysterisk.

  De mønstrene er FENOMENALE. Jeg tar alle og takk skal du ha. Akkurat det jeg trenger nå. Jeg er litt sånn håndarbeidsufør for tiden. Girkassen slarker litt. Men stitchery er bare koselig. Du er nå ganske så fantastisk da. En knupp er du og burde forgylles.

  SvarSlett
 2. For eit herleg lite slott:) Gratulerer! Det vert nok mange hyggelige timar der.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med slottet! Så flott! Og tusen takk for koselige stitchery-motiver - jeg iler til printeren! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 4. Så deilig å ha sitt eget veldig solide luftslott! Fine stitchery også.

  Måtte studere bildene fra utstillingen din, de var flotte!

  SvarSlett
 5. Å så snill du er som lar oss få disse motivne. Tusen takk skal du ha. :) Nydelig lysthus. Det står på ønskelisten her også. :) Ha en fin fin dag. :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med lysthus - heldige du:-)
  Falt heilt i stava over de nydelige bildan fra øya di, kjenn lukt og ser lyset før me, og kjenn den deilige "kjøligheta" i sånn tåke... Og fekk heimlengsel igjen:-)
  Ska t Nord-Norge i morra, men kun t Bodø. Besøke mora mi på sykehus, ikkje nåkka reise e gleda me til. Får dessverre ikkje besøkt Meløy denne gang, men tar da nok igjen. Bi nok noen reisa på me framover, e e redd før...
  Verdens vakreste kommune - ja, den skriv e under på:-)
  Hilsen og ønske om en flott dag fra sør:-)

  SvarSlett
 7. Heldig gris som har fått nytt lysthus! Flotte bilder du maler, og nydelige naturbilder, jeg blir helt matt så fint er det!

  SvarSlett
 8. Å, så herlig lystbu! Flott utsikt! Blir nok mye inspirasjon å hente der.

  SvarSlett
 9. Å, no vart eg kjempglad...tenk å vinne eit slikt flott kort..skal få stå på stas........sender adressa mi straks.
  Flott lysthus du har fått...og den utsikten!!!!

  SvarSlett
 10. Blibu, tenker jeg! Kjempeherlig med et lite lysthus. Flotte stithcery også.

  SvarSlett
 11. aiai, her var det masse å si og lite oversikt over hvor jeg skal begynne, likte det legg et lite egg stitcheryet ditt:-D bare måtte le da jeg så det, sånn der *å nå ble jeg glad* latter den er så god:-D

  og så det fine lysthuset da:-D lurer fært på hva slags farge du har tenkt å ikle det jeg da! Det blir spennende, og så klart hvordan du tenker innrede også! Må vel ha noen fine ulltepper til litt kjøligere dager også? og banjolin mm hehe, det blir saker;-)

  Jeg sjønner forresten at man kan bli litt smålei av å lage mat til 5personer, jeg laget bare til en i tillegg til meg og syntes det var nok, men jeg er absolutt ikke noe flink til sånt til min mors fortvilelse, det kan være noe av forklaringen...som barn skulle jeg koke te og satte plata på 100 fordi vann koker ved 100grader og så begynte vannet aldri å koke, da må jeg ha vært en ti-tolv år....så du ser tegninga? Trallala lenge leve forskjellene;-D

  Og takk for besøk i bloggen min, som gjør at jeg kommer til din blogg, for det liker jeg å gjøre:-D

  SvarSlett
 12. Tusen takk for veldig søte stitchery. Samler mønster for å prøve meg frem. skal linke til deg når jeg kommer så langt

  mvh solfrid ¤

  SvarSlett
 13. Å så herlig lysthus! Ønsker meg et lysthus jeg og. Flotte stitchery-motiv! Takk for at du deler. Og det termometeret var jo bare herlig!

  SvarSlett
 14. Hei:) Takk for nydelige stitcherymønstre! Det er en veldig koselig blogg du har, og du lager så utrolig mye fint:):)

  SvarSlett