01 september 2009

God tur - og vel hjem!


Bodø er en by som har flere mil med fantastiske turløyper.
I dag vil jeg vise en som ligger nesten midt i byen faktisk - den går langs Bodøelva. Ja jeg har visst blogget om den før, men denne gangen handler det om Noen som legger til rette for oss som er brukere av disse fine veiene og stiene.


Passe sidrumpet slet vi oss løs fra sofaen og tuslet i vei.
Og bare se her, Noen ønsker oss god tur! Man blir helt rørt, og veldig, veldig opplagt av omtanken.
Like ved høyballene er det satt opp en benk, merket "Bodømarkas venner". Og i et tre har Noen hengt opp en fuglekasse - og en plakat som forteller om hvilke fugler som vanligvis benytter seg av dem. Riktig så hjemmekoselig var det her.
Langs hele veien finnes det mange tydelige tegn på at Noen ønsker å skape trivsel.


For eksempel en stor steinrøys - og hvem det enn er som har laget den, - steinene er vakkert dandert etter farge, størrelse og mønster. Fine steiner rundt, se bare...
Noen har også hengt opp klatretau her, slik at ungene kan ha noe å leke med. Flere unger hadde da også tatt turen på egen hånd og benyttet seg av fasilitetene.


Se så søt lita Bodøelv :)
Det må nevnes at på ekte bodøværing betyr elv det samme som bekk. Bekk er ofte synonymt med pytt. Og grisebekk er sølepytt. Buske betyr tre, og land, ja det kan bety åker. Et tre, det er ofte en busk, feks ripstre...

Hvor var jeg nå.. jo, tur.
Tur kan ofte bli kjedelig, men ikke her hvor det er så mye fint og artig å se på. Kyr, hester og sauer beiter langs veien, og man møter både kjente og ukjente mennesker som nesten uten unntak hilser og gjerne slår av en liten prat.

Før vi visste ordet av det var den lille turen blitt lang, iallfall veldig lenge. Både klokka og magen sier middag, og ved veis ende oppdager vi at Noen vært på ferde igjen for å ønske oss


En stor takk til Noen og vennene hans, -
og til dere, takk for turen - det var hyggelig å ha deg med!

10 kommentarer:

 1. Fekk lyst å gå tur når eg såg dette men eit blikk mot vinduet er nok til at eg ombestemte meg. Stiv kulling og vannrett regn gjer at eg foretrekker inneaktiviteter så lenge.
  ha ein fin dag.

  SvarSlett
 2. Så koselig tur dere har vært på da! Og jeg beundrer Noen for å ha lagt så godt til rette!!! Vi gikk blåmerka løype på søndag (oppi høgget her), og der var merkene så falma at vi nesten ikke så de!... Eller de var grodd ned av busker og trær :o( Vi kom oss da fram, og også tilbake- og hadde en nydelig tur. Men Noen skulle gjerne vært der.. Ha en fortreffelig dag, hilsen Elin

  SvarSlett
 3. Så koselig skrevet, og med så fine bilder til. Det kan være litt ork å komme seg opp av sofakroken iblant, med så utrolig deilig når man først kommer seg ut på tur.

  Ha en fin uke videre :)

  SvarSlett
 4. Det var ein koseleg tur. Det var nesten som eg var der eg og!

  SvarSlett
 5. Takk for turen:-)
  Veldig koselig!

  SvarSlett
 6. Ja, Noen er god å ha. Vet du, jeg har aldri vært så langt nord som Bodø. Det er en skam, det er det. Men da er det jo godt at jeg kan bli med deg på tur.

  Ha en flot uke videre.

  PS. Seigdamene varte i to hele dager og det enda jeg var oppe på natten og spiste to hele pluss en halv dame. Jeg er stolt av meg selv.

  SvarSlett
 7. Heeeeei. Endelig et par mnutter på nett . Har problemer med modemet, og får kontakt bare noen minutter innimellom. Venter på nytt modem, og det bør komme før jeg mmister kontakten med alle bloggevenner..... Tusen tusen takk for kort i posten. Det gledet meg virkelig. Post som inneholder noe annet enn reklame eller regninger er utrolig koselig. Håper du har en herlig kveld i den første høstdagen. Klemmer fra meg.

  SvarSlett
 8. Takk for at vi fikk være med deg på tur! Høres koselig ut.

  SvarSlett
 9. Så koselige naturbilder. Bodø har mange flotte perler, bare en kommer seg av riksveien.Har bodd i kommunen i mange år, for flereår siden , men har mye igjen å se når jeg er innom :)

  SvarSlett
 10. Å ja. Er det ikke kjekt at Noen tar et tak til glede for alle oss andre? Det tenker jeg hver gang jeg går på merket sti og kommer til velutrustet turistforeningshytte, for eksempel.
  Har faktisk aldri gått stien langs Bodøelva, selv om jeg ikke bor langt unna (Valnesfjord). Men det høres ut som en fin tur.
  Ha en fin, fin dag!

  SvarSlett