08 august 2011

Er dette et plagiat? Redigert innlegg!

Nå skal dere få se på to fine strikkedesign, og avgjøre selv.
Først her får dere se mitt eget vottedesign: Fisherman's Friend votter.
Dette mønstret er jeg rimelig stolt av, det er et av mine første vottedesign, som jeg laget i 2008.
Mønstret selger jeg kun i nettbutikken min (som jeg forøvrig også har laget helt alene).
Okei, selve navnet på mønsteret er kanskje ikke særlig originalt, men designet, det har jeg jamen meg tegnet selv. Fra bunnen av. Og strikket mange prøvevotter med ulike mønstervarianter og maskeantall. Fiskene på forsiden er inspirert av stjernetegnet fiskene, her i form av to torsker som svømmer i hver sin retning. Under fiskene er symbolet for "pisces". Innsiden av vottene er fiskebein, tommelen er fra kattevottene som jeg har laget tidligere. Fiskeskjeletter er fine greier, de dukker ofte opp i mine malerier, jeg har til og med tegnet dem på et platecover. Synes selv jeg var kjempeheldig som fikk ideen med å overføre skjelettene til votten.

Jorids Fisherman's Friend votter etter eget mønster
Mine Fisherman's friend votter
.................................................................
REDIGERT HERFRA!
Så presenterte jeg videre her det jeg følte var et plagiat. Etter å ha snakket med dama sjøl i telefonen (ja hun var storsinnet og ringte meg opp) velger jeg bare å slå en strek over det hele. Vi er kommet til en minnelig ordning tror jeg, og håper virkelig at jeg ikke har rotet det til for noen. Den dama har bein i nesen, men likevel veldig lett å like :)

Tusen takk for alle kommentarer, både de jeg liker å lese og de dumme, alle er like verdifulle. Har valgt å slette dem siden vi er enige om å glemme akkurat det her.
Til dere som skrev de dumme kommentarene: les om åndsverksloven på lovdata.no. Studer særlig dette kapitlet, det sier vel det meste: http://www.lovdata.no/all/tl-19610512-002-001.html .

Ferdig med det.
Prøver å avrunde på en litt mer løssluppen måte, og viser da under her min karriere som platecoverartist. Ikke mye stolt av det lenger :)
Her fikk altså skjelettene sin debut.

Under beinranglene har jeg så poetisk skrevet: "Når den siste fisken er skrapet inn til beinet, må vi skrape måsen"
Og der kom også fiskevottenes skjulte miljøbudskap:
Ta vare på fisken i havet, vi kan ikke leve av skjeletter.


Ha det super bra alle dere!
Hilsen Muffin

15 kommentarer:

 1. Så flott at det ordnet seg!Jeg ville ikke kommentere noe i går da jeg så dette,så da jeg fant dette i dag,må jeg bare ønske deg lykke til med flotte vottemønstre!Ha en fin dag!Synnøvehilsen

  SvarSlett
 2. Hei Jorid
  Jeg har ikke sett de andre vottene, men jeg vet jo at du har laget dette mönsteret for lenge siden. Ofte er det lett å kopiere deler av mönster etter bilder, men man vet jo selv hvor man har tatt ideér mm. fra. eller :-)?
  Bra det löste seg. Vi har vel lärt etter 22 juli at vi skal ta vare på hverandre?
  Ha en fin dag, stor klem fra Ingrid

  SvarSlett
 3. Bra att allt löste sig till det bästa!

  SvarSlett
 4. Skjønner ingenting, jeg!
  Men at jeg holder en tommel i været for Jorid, enten den er kledt i vott eller uten vott, DET GJØR JEG!
  Og ønsker all mulig godt for denne onsdagen! Krama krama krama deg <3

  Fra Nunne!

  SvarSlett
 5. Forstår her at dette er en begivenhet , som har gått mæ "husforbi", men Jorid sine vottemønster kjenner og digger æ - er nemlig lykkelig eier av "kattevotten" , som min datter har kjøpt mønster til av deg- i etterkant av det ble æ spurt om æ ville låne bort votten min så de kunne strikke etter den - men neida denne dama ga adr. til Muffins blogg så enda et mønster ble solgt. Andres kreativitet skal man virkelig ha respekt for- så det e sagt!!!

  SvarSlett
 6. Da må jeg si som Turid over meg her, dette har gått meg hus forbi. Nå har jeg strikket disse vottene etter din oppskrift for et par år siden. Og ser nå at det er "noe lignende" som "flyver" rundt. Ja ja........på mitt mønster står det iallefall Jorid på.
  Håper alt ordner seg for deg. ;)

  SvarSlett
 7. Hei! Du må gjerne male bildet du ble inspirert av på bloggen min. "Spisshuset" er en hytte.

  SvarSlett
 8. For meg finns det berre eit par fiskevottar, og det er dine.
  Over til platecoveret... utruleg kult!

  SvarSlett
 9. Så flott at det ordnet seg til slutt!!! Flott at du er så storsinnet. Heia Muffin!!

  SvarSlett
 10. Så bra! Og du skal da være stolt over at du har laga et platecover! At du ville gjort det annerledes i dag, er ingen grunn til ikke å være stolt. =) Lykke til videre. =)

  SvarSlett
 11. Fikk ikke med meg dette her jeg heller, men bra at det ordnet seg da. Vottene dine er flotte, og mønsterne dine er lett gjenkjennelige synes jeg. Du har absolutt din egen stil. Lumpent hvis noen kopierer og utgir det for sitt eget.


  Stilig platcover!

  SvarSlett
 12. Forstaar deg godt...en haarfin linje det der. Har ikke sett de andre vottene, og det var bra det ordnet seg. Hilsen fra Houston..

  SvarSlett
 13. hei jorid, ikke noe hyggelig opplevelse dette. bra det ordnet seg, og viktig å si fra. hvor kan man se og sammenligne mønstrene? hilsen annegundersen

  SvarSlett
 14. Fant en på Epla som selger votter etter dine mønster, men hun har kanskje avtale med deg om at det er greit?

  SvarSlett