23 desember 2011

Juletur med innlagt heklepause

I dag var den første dagen etter at sola har snudd, nå går det heldigvis mot lysere tider.
Langt på formiddagen sa vi farvel til hjemmefjellene som lå i halvmørke...
Og satte oss i bilen og kjørte sørover for å hilse på mine foreldre før jul. Etter 5 mil var det litt lysere..
(Og nei, jeg fotograferer ikke fra bilvinduet mens jeg kjører, det tar passasjerene seg av.)
Etter halvannen time var vi fremme og her ser dere de fine fjellene rundt Ørnes.
Vi ble møtt av en stor havørn som fløy som en annen velkomstkomite like foran bilen, et langt stykke. Men på bildene ser den ut som et insekt.
Jada, lyset her nord er vakkert om vinteren, men det er bare så alt for lite av det!

Strikkinga mi lå igjen hjemme. Jeg har vondt i tommelen. Og juleskjørtet mitt på bildet over, det mangler bare 3 cm så er det ferdig :) Kanskje det blir nyttårsskjørt heller. "Æ har ont i tommelen" sutret jeg til min mor. Hun mente at det kom av overdreven strikking, og foreslo at jeg kunne hekle litt i stedet til tommelen ble bra.
Dermed dro vi direkte til den fine garn-og-skobutikken på Ørnes og kjøpte 2 nøster hubrogarn til meg. Øremerket hekling.
Senere, mens vi spiste, skravlet og utvekslet julegaver så heklet jeg denne lua:

Det gikk fort og lua ble bra fin og nokså kledelig. Jeg er overmåte fornøyd med den.

Mønstret er egenkomponert og ble hentet fra lua jeg hadde på, nemlig denne. Den har jeg brukt mye og er pyntet med små hekleblomster.

Etter at vi kom hjem er jeg like godt begynt på enda en lue, denne gangen i flerfarget garn som striper seg på en artig måte. Men tommelen er ikke blitt spesielt bedre selv om jeg hekler iherdig.

Føttene på bordet og teen i handa, i morgen blir det litt av et julestyr, så snakkes vi senere! Må jo innom for å si god jul til dere :) Og jada jeg skal kjøpe meg nye sokker, etter nyttår!

Kos dokker masse!
Hilsen Muffin

9 kommentarer:

 1. Herremin så vakkert det er. Lys eller ikke, det er så det tar pusten fra en.

  Jeg får enda mere vondt i tommelen av å hekle jeg. Kanskje jeg hekler feil? Sånne hekleluer er fine. Min ble utlånt til snedamen min, men den har kommet seg nå.

  Når jeg nå bare får roet meg litt *('om jeg får roet meg litt) så hadde jeg tenkt å strikke sokk til Ipaden min av det leggvarmermønsteret ditt. For det er aldeles forfryktelig fint altså.

  Ha en aldeles fantastisk jul Muffin, min gode bloggevenn. Alt godt ønskes deg og dine.

  SvarSlett
 2. Å så herlige bilder dere har tatt på turen :o) Og masse fint håndarbeid du har laget. Den heklalua var jo kjempefin :o))))
  Ha en fantastisk julefeiring
  Klem :o)v

  SvarSlett
 3. Så vakre foto - og for en flott stemning ! Ønsker deg god bedring med tommelen din, og samtidig vil jeg ønske deg og alle dine en riktig god jul !

  SvarSlett
 4. Fantastiske billeder fra et dejligt sted. Sikke fint hæklingen er blevet. Også jeg kan kun hækle for tiden,, da en brækket finger for 8 uger siden, betyder det er umuligt at holde på en strikkepind. Jeg vil ønske dig en glædelig jul og et godt nytår og glæder mig til at se hvad du finder på i 2012.

  SvarSlett
 5. Dumheter, inte kan väl flitigt stickning orsaka ont i tummen? Säger hon som själv sitter med öm tumme efter veckor av stickning. Virkning låter som en utmärkt omväxling för att läka den.

  God jul på dig!

  SvarSlett
 6. Så nydelige bilder du tok.
  Det er vakkert i Norge, det kan vi väre enig om.
  Riktig god jul til deg og din.

  SvarSlett
 7. E det ikkje flott å bo i nord? Vi har alltid VÆR, og når det er fint er det ekstra lekkert, spesiellt i disse dager;-) God jul til deg og dine!

  SvarSlett
 8. Vakre bilder og søt lue! Men vær forsiktig med tomlene dine. Jeg har erfaring- sitter her med høyre hånd i gips, og det skal jeg ha i 5 uker etter å ha fjerna os trapezium i tommelens grunnledd pga artrose. Det er slitasje pga hard bruk av hendene, og håndarbeid av alle slag har en god del av skylda. Venstre tommel må tas senere. God jul til deg og dine! Hilsen Toril A som feirer jul på Vestlandet.

  SvarSlett
 9. Hei! Flotte bilder og flotte håndarbeider - som vanlig!
  Måtte bare innom for å ønske deg en god jul og et godt, kreativt nytt år!

  SvarSlett