03 mars 2012

Det skal være blomster i år

Her i huset skal det iallfall det, har jeg bestemt.

Den stakkars bloggen min er visst blitt litt forsømt i det siste. Men det har ikke huset vårt, for jeg har tatt den store vårsjauen og virkelig shaina opp. I år skal det altså være roser.

Nye gardiner og puter i hele stua. Symaskinen har nesten gått varm,og flaks at noen av gardinene og putene var ferdigsydde da de kom i hus. Jeg har lett forferdelig etter det riktige rosemønstret, til slutt fant jeg det på Skeidar.

Synd at dette ikke er en lukteblogg, for hyasintene mine dufter himmelsk. Hyasinter har en lei tendens til å bli lange og falle over ende, derfor satte jeg dem i bur. Plutselig var de blitt så store at jeg måtte ta av toppen.

Kjøkkenet, her lette jeg etter passende gardinstoff uten å finne det. Og i går kveld sydde jeg 4 små gardiner og noen brikker av 6 fine kjøkkenhåndklær jeg hadde. Må man sy så må man sy, og da tar man det stoffet som er nærmest. Det ser veldig sommerlig ut, bare man ikke er så uheldig å se ut av vinduene.

Vanligvis pleier jeg å sitte og strikke og pusle med småting som jeg viser frem på bloggen etter hvert, den siste måneden har jeg kun brukt på å lage en stor ting. Jeg har strikket et eksemplar av den der kåpa jeg strikket i høst, for jeg skal lage ordentlig mønster til den. Folk har spurt etter det. Og nå er den ferdig strikket og mønstret regnet ut i detalj. I morges skulle vi fotografere meg i kåpa, til å ha i mønstret.

Man må ha skikkelige bilder på mønstrene. Og denne fotoseansen gikk ikke så bra. Kåpa er i str 38 + og det er ikke jeg, det synes på bildene. Skarpt solskinn er ikke det beste fotolyset, og modellen så meget herjet og morgengretten ut! Jeg visste ikke at jeg var stygg, men nå vet jeg det. Her får dere se bilde bakfra, med hodet klippet av.

Jeg har faktisk ikke sovet i natt, og det har ikke denne molefonkne pensjonisten heller. For i går var han hos dyrlegen og trakk en jeksel, under narkose selvsagt. Og i hele natt vandret han hvileløst rundt, sutret og pep og knasket smertestillende med de jekslene han fremdeles har i behold. Mor håper på snarlig bedring og god nattesøvn!

God nattesøvn ønskes til dere også, og ha en fortsatt fin helg!
Hilsen Muffin og Felix Baloo

19 kommentarer:

 1. god bedring til pensjonisten, ingenting er så leit som syke dyr...
  Kåpa du har strikket er bare DEN lekreste kåpa, ever!
  Gleder meg til å få kjøpe mønster, selvom jeg ikke er str 38, jeg heller :(
  Brukte juleferien på leggvarmerne som er kopi av ermene, og makan til komplimenter jeg har fått for dem!

  SvarSlett
 2. Den kåpa di er bare helt utrolig fin! Fotoseanse er ikke det morsomste, har selv blitt foreviget i en sommerkjole jeg er ferdig med, og det var et pes...og ikke ble bildene gode heller, men jeg stiller ikke til start igjen;)
  Stakkar Felix, håper han er fit for fight;)
  Jeg trenger alle ønsker om nattesøvn, for her ligger den minste prinsen over, for første gang uten mor og pupp, spennende:)
  Ha ei riktig god helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Har du virkelig strikket 1 kåpe til??? Den jobben! jeg er stum... ;-)
  Ikke rart bloggen har värt stille en stund.
  Stakkars Felix, det er ikke enkelt når man ikke kan prate..
  Håper både du og han får sove i natt.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 4. Det så skikkelig vårlig og hærlig ut med di gardinene!! Deilig med vårrengjøring!
  Så flott kåpen din er!
  Får nå bare håpe det går bedre med Felix slik atdere får sove i natt!!
  klem fra odin

  SvarSlett
 5. Den kåpen er et kunstverk. Helt fantastisk er den og du må jo være SÅ kjapp når du har greid å strikke den igjen OG sommerifisere hele huset ditt på toppen. Roser har jeg sansen for jeg også. Lekkert ble det.

  Håper du får en god natts søvn.

  SvarSlett
 6. Så vakre blomster!
  Og du er ikke stygg min venn,du er bare vakker!!! : )
  Stakkars Felix! Håper dere begge får sove godt i natt!
  Klem fra meg! : )

  SvarSlett
 7. Fantastisk den kåpa! God bedring Felix! Likte stuegardinene. Hilsen Toril A.

  SvarSlett
 8. Takk for en kjempekoselig morgentitt i bloggen din.
  Du lager så levende og morsomme tegninger at jeg sitter her og humrer for meg selv.

  Forstår godt at mange vil strikke kåpa di.
  Det er utrolig mye arbeid bak et ferdiglaget mønster.
  Lykke til med fotograferingen!

  Klem fra Torunn

  SvarSlett
 9. Jeg blir nesten matt når jeg tenker på det arbeidet som "ligger bak" kåpa di. Den er verd en pris både for design og tålmodighet.

  SvarSlett
 10. Se, der va du! Den samegutten har jeg sett kjempemange ganger :))!! Sååå nydleig du har fått det rundt deg! Tenk å bare kunne svinge seg til symaskinen og lage noen fine små brikker eller smash sammen en duk eller en gardin!
  Ble veldig inspirert!sniff, sniff, fine hyasinter!.. men likevel, jeg flyr ut av huset i godværet, for inne hos meg er det ikke shina, støvet fylker og gardinene trenger absolutt utskifting!
  Men, SOLA SKIN OVER BYGD OG LAND, MUFFIN, DET ER HERLIG! Og... rosene kommer......

  SvarSlett
 11. Fantastisk flott den kåpa di:) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 12. Koselig vårstemning inne hos deg! Mon jeg får vasket noen vinduer i det minste...

  SvarSlett
 13. Den kåpen var fantastisk lekker! Helt nydelig :-) Legger meg til som følger også.

  God søndag!

  SvarSlett
 14. Den kåpa er kunst - som det meste av det du "begår"!!!
  Jeg digger rosene dine! Jeg har ei helt maken lita skål på hytta som det du har på det øverste bildet. Det er akkurat plass til tre vakre rose"hoder" oppi!

  SvarSlett
 15. God bedring til skjønne keeshonden!! Flott kåpe du har strikket deg. :) mvh Torill

  SvarSlett
 16. Veldig lekre gardiner du har hengt opp :) Og for noen flotte strikkesaker du har her! Virkelig flotte produkter du tryller fram:) Takk for titten;)

  SvarSlett
 17. ÅÅÅ, den som hadde vært størrelse 38....Den kåpen din er helt fantastisk, og så har du strikket en til! Er det mulig! Koser meg på bloggen din, herlige bilder du maler også!

  SvarSlett
 18. Så flott at du har lagd mønster på kåpa. Det er en av de flotteste jeg har sett og jeg gleder meg veldig til mønsteret kommer.
  Håper Felix har det bedre nå, ikke greit å trekke tenner stakkar.

  SvarSlett
 19. Hei!! Så flott at du lager mønster av kåpen din!! Morsom lesing om fotoseansen din...... Du får finne en på 20 som kan vise kåpa di:-) Jeg skulle gjerne ha vært en av de seks elevene på malekurset ditt!! God helg! AnneK:-)

  SvarSlett