06 oktober 2012

Kunstnersaft

Kunstnere med respekt for seg selv får ofte produsert egen kunstnervin, med fine etiketter. Jeg for min del har laget kunstnersaft. Med merkelapper etter eget design.

Kunstnere har også for vane å lage stilleben, med for eksempel frukt. Jeg har laget stilleben i kjøkkenvinduet, med saftproduksjonen, og frukt også. Blomster ble for anledningen plukket inn.

Man trenger ikke gå så veldig langt for å finne bær, fine blåbær og bringebær ble plukket i frysedisken hos Rema 1000. Uten maur eller barnåler. Det fine med saft er at den kan nytes når man vil, og hvor som helst.... Merkelappene er tegnet med tusj og fargeblyanter.

Og den her bringebæra har min mor plukket.... den er spesielt god :)  Saften er godt konservert på dertil egnede flasker og holder seg veldig lenge. Men fargen blir nok ødelagt av å stå lenge i vinduet.

Rognebæra var også lettplukket, den kommer fra trærne som skimtes utenfor vinduet. Bærene måtte en tur i fryseren for å få vekk litt sur smak. Med mye tilsatt sukker er safta likevel nokså bitter, men bra god hvis den drikkes varm. Rognebærsaft smaker litt som te.

Løvetannsirupen har en kraftig, klar orange farge og egner seg både som dekorasjon og til å ha på feks is. Jeg fikk flasken av min mor, det er hun som har plukket løvetann og kokt sirup.

Jeg har ikke spart på fargene, men det har sannelig ikke naturen heller gjort. 
Ha en fortsatt strålende oktober!
Hilsen Muffin

18 kommentarer:

 1. Stilige etiketter på flaskene :))
  Safta smaker nok riktig godt, tenker jeg :))

  SvarSlett
 2. Så fantastisk produksjon!! Mange fristelser, med superfine lapper!! Ha en fin helg!! Annek:-)

  SvarSlett
 3. Wow her va da mykje godt. Og med slike flotte merkelappar

  SvarSlett
 4. etiketterna är otroligt vackra!

  vilken underbar färgprakt! vem sjutton behöver vin när saftflaskor är så mycket vackrare:D

  SvarSlett
 5. Har du sett, så stilig! Men rognebærsaft - er det noe godt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har smakt både god og fæl rognebærsaft :) Denne ble sånn midt på treet, jeg er vel for gjerrig med sukkeret!

   Slett
 6. Så lekker saft !! Det er berre du som kan lage til noke så delikat. Får lyst å smake litt av alle flaskene dine :) Å så herlige FARGER !!! Masse deilige farger !!! Får aldri nok av farger !! Delikate, artige etiketter !

  Skal helse frå bursdagsgutten og takke så masse. Han vart til og med storebror i dag !!

  Petrineklem

  SvarSlett
 7. Helt fantastisk - håper det smaker like godt som det er fint !!!

  SvarSlett
 8. Å, så mykje god saft du har laga. Og så delikat med såå flotte etikettar :) God helg, og takk for koseleg kommentar :)

  SvarSlett
 9. Ingenting er så godt som hjemmelaget saft! Og når den har så flotte etiketter gir det nok ekstra glede. Og det å plukke blåbær til saft i frysedisken på Rema var en god ide! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. Herlig fargerikt og sikkert toppsunt!

  SvarSlett
 11. De flotteste merkelapper jeg har sett, og hjemmelaget saft er så godt:)

  SvarSlett
 12. Så flotte merkelapper har ikke vår hjemmelaga ripssaft og rips/solsaft, bare brune tapebiter med type og årstall i sort tusj.Så de måtte nok stuves inn i matboden.Den som var så flink til å tegne! Forresten, her blir ikke all den seinaste ripsa moden i år, tror jeg.Kan ikke huske et det har skjedd før.

  SvarSlett
 13. Så flink du er, både til å safte og lage lekre merkelapper! det så veldig delikat og fristende ut med alle de fin flaskene og ikke minst - fargene!
  En fin oktober ønskes deg og :)

  SvarSlett
 14. Så flott det ble med de merkelappene og så flink du er som har laget og tatt vare på det naturen har å gi oss.
  Klem Tone

  SvarSlett
 15. Å så fristende med hjemmelaget saft. Jeg lager også saft hver høst, men her havner den i frysen til vinteren. Ingenting smaker så godt som saft da. Og når den ligger i frysen smaker den som nykokt. Men de nydelige merkelappene dine gjorde jo det hele til en opplevelse selv uten å smake saften en gang... *tusler ned i frysen og henter med meg en flaske saft jeg*.

  SvarSlett
 16. Det gir ein ekstra "tøtsj" av eksklusivitet med slike supre merkelappar. Perfekt gåve å gje bort til jul :)

  Har du nokon gong tenkt på å lage julegåve-lappar for salg? Teikningane dine er jo så fine, og dei passar perfekt på slike lappar... :)

  SvarSlett
 17. Så flotte og fargerike merkelapper! Du er virkelig kreativ og flink! Fin blogg!! :-)

  SvarSlett