18 desember 2014

Ingen ting er som restegarn

Jeg har ofte laget meg klær av bare restegarn. Min mor hadde mye hvitt garn i ulike nyanser til overs, dette overtok jeg. Hadde lyst på en heklet julegenser! Selv hadde jeg et nøste lys lilla og et nøste grått, det fikk bli til striper.

Heklet genser
Jeg begynte oppe i halsen, som om det skulle bli poncho. Så ble det etter hvert ermer på ponchoen, og mage. Genseren fikk en stor spiss foran og en bak, det ble fikset med en stor firkant på hver side.  Og fire små firkanter mellom det igjen. Dermed fikk genseren åtte snipper i kanten nede.

Heklet genser
Den ble lik foran og bak, men jeg ser forskjell siden endene av snoren i halsen er foran... Etter en liten vask ble genseren ganske lang, nesten kjole, men det gjør ingen ting.  Jeg bruker den hele tiden og synes det er et passende plagg å gå i.

Heklet teppe
Det er ikke måte på så mange restegarnsprosjekter som skal bli ferdig. Alle de små rutene jeg heklet av brodergarnet jeg arvet, er nå kantet med rødt og heklet sammen til et deilig varmt teppe. Et juleteppe, til og med. 

Kattevotter
Dette er ikke restegarn, det er Baby Silk alpakka fra den nye garnbutikken som nettopp er åpnet. Og det bruker jeg til å strikke votter med hvite katter på lilla bunn. Vottene blir bare myke og deilige, spørs om det ikke er til meg selv ;) Vottene er jo mitt eget design, og så har jeg lyst på dem, derfor tror jeg de havner under treet med mitt eget navn på lappen, både på til og fra.

Hvorfor i alle dager har ingen fortalt meg om dette garnet før.
Jeg bare spør.

Ha det fint!
Hilsen Muffin

6 kommentarer:

 1. Er fantastisk hva du får til. Er man kunstner så er man kunstner...
  Vi andre lar oss imponere.
  Hilsen Liv V.

  SvarSlett
 2. Wauv.....din heklede genser er bare så fin! Og tæppet, ja det er fantastisk juletæppe........utrolig så mye fint man kan lage av restegarn :-)

  SvarSlett
 3. Hei
  Så flott genser.....som ble til tunika. Du er så flink. Men det er så gøy å starte på noe, som blir til noe annet.
  Og vottene dine blir nok herlige. Vi selger babysilk i butikken, og jeg har faktisk strikket en bolero av det, som jeg synes er så fin, selv om den er litt stor. Det blir så jevnt og pent, og litt tungt, men alikevel blir det herlige plagg. Har du prøvd Hverdags også? Ull og Alpakka. Jeg har strikket votter av det, og en kjole, og det er vel favoritten min for tiden. Anbefaler deg å prøve.
  Ha en riktig god jul. Klem

  SvarSlett
 4. Så mye lekkert du har laga! Flott tunika! Den sitter jo som støpt på deg! Skulle gjerne hatt det juleteppet ditt. Imponerende resultat av restegarn og god innsats med heklekroken! Jeg har strikka tunika av Baby Silk Alpakka. Den er silkemyk, og jeg brukes den masse.Synes absolutt du skal ha de fine vottene selv.

  God innspurt mot jul fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Å for en fin tunika. Takk for titten. Jeg har en noe tilsvarende "start" liggende fra i våres, tenkt som sommertopp i A form. Den har blitt til UFO da heklerinnen mistet troen undervegs. Nå kan den tas frem etter jul og se om ikke jeg kan få den til å bli noe likevel. Det kommer snart en ny sommer. De ekstra firkantene gjorde den så fin. Fargevalget likeså. God jul i ny vinterkjole.

  SvarSlett
 6. Så flott tunika-genser.Smart med restegarn. Og hekleteppet er også utrolig flott. Ja, den som hadde din din tolmodighet.
  Så morsomt å se de fine tingene du får til.

  SvarSlett