20 januar 2016

Votteutstilling - og litt til

Hei på dere! Håper dere har det fint i vinterkulda!

Her i Bodø har vi i lang tid hatt det iskaldt, og jeg og mange med meg har brukt mye tid foran ovnen, med strikketøyet.  Det samme gjorde jeg i fjor også, da var det vottene til den store votteboka som var under produksjon.

Nå er alle vottene til boka kommet på utstilling på Husfliden i Bodø. I dag var jeg innom på inspeksjon :) . Utstillingen ser super fin ut! Ikke uventet, for damene på Husfliden kan det med å dandere fint. De har til og med sin egen Jorullsau til å kaste ekstra glans over utstillingen! Bra utvalg i strikkebøker har de sannelig også. Og garn!

Når jeg får se alle vottene samlet lurer jeg forferdelig på hvordan jeg fikk tid til å strikke alt dette. Nå har riktignok mamma hjulpet til, men likevel.  Og vi er ikke blitt lei, neinei, vi er blitt enda mer gira på strikking! Når man først har fått dreisen blir det fort en mani. Nesten.

Noen av vottene henger på kvister i vinduet, så kan de henge der i lyset fra sola, som endelig er kommet tilbake etter mørketiden.

Og sjekk den stilige lampeskjermen som Torill på Husfliden har heklet. 
Jeg tok dessuten en titt på bakrommet, og der ble det produsert morsomme ting som senere skal stilles ut, gleder meg til å se!

Hvis dere lurte på hva den hjorten hadde i denne bloggposten å gjøre, ja så var det en liten snik-reklame for hjorteputa mi!  Hun som har strikket den heter Anita, og mønstret har jeg laget.
Den kan strikkes i to størrelser, dette er den minste størrelsen som er strikket i tynn alpakka til 40 cm innerpute. 

Man kan også strikke den i en større utgave, begge varianter er på mønstret som er til salgs i butikken. Til pute kan man forresten bruke nesten hvilket som helst garn, bare strikkefastheten blir slik at det passer til en pute. Puter er ikke så pinlig nøye på størrelsen.

Ha det godt fortsatt!
Hilsen Muffin

8 kommentarer:

 1. Her var det mye fint Muffin. Den puta var bare så nydelig kan hende jeg må ha denne. Må også strikke noen votter ser jeg. Godt å han noen å gi bort.
  Koselig å lese om deg Muffin du må hilse Jorid også.

  SvarSlett
 2. Du produserer sååå mange fine strikkemønster. Jeg falt helt for hjorteputa, og har akkurat bestilt og printet ut mønster. Den blir påbegynt i helga. Tusen takk for fint mønster!

  SvarSlett
 3. Jag är också imponerad av hur mycket du har stickat. Roligt med utställning. Blev just klar med ugglevantarna. Kul!

  SvarSlett
 4. Jeg ved da heller ingen, der laver så mange fine vanter som du. De er bare så fine. Og mønsteret til puden er også flot.

  SvarSlett
 5. Du verden for ei flott utstilling. Der skulle jeg gjerne ha vært. Votter for enhver smak, og jeg tror hjortepute tar alle med storm. Nå går det mot lysere tider. Her er det lassevis med snø.

  SvarSlett
 6. For ei flott utstilling av nydelege vottar. Og for ein flott pute og. God helg.

  SvarSlett
 7. Der var det mange flotte votter, og så lekkert alt var stilt ut! Likte puten også, lurt med flatemønster for å unngå lange trådsprang. Den ble veldig fin.

  SvarSlett
 8. Oi..så mye fint strikk det var her. Skulle ønske meg noen av disse flotte vottene :-)
  Herlige voter i herlige farger :-)

  SvarSlett