16 desember 2016

Hva holder du på med, egentlig?

Dette spørsmålet får jeg til stadighet, og de som spør får ofte et "tjaaaaaaa..." til svar. Her kommer en liten oppdatering med noe av det jeg har holdt på med i det siste.

Jorids Julenissevotter
I facebookgruppa mi, "Jorid Linvik design" har vi hatt julenissevott-strikking nå i førjulstida. Mønsterdelene ble lagt ut en etter en, og ingen visste hvordan vottene ble før siste del var delt ut. I går kunne de som har deltatt endelig få lov til å legge ut bilde av vottene de har strikket. Og for en respons! Det har haglet inn massevis av bilder! Jeg er overveldet! På søndag blir det trekning av vinnere.

Jorids Julenissevotter
Nede i kanten av vottene sitter en rad sure nisser, de er nemlig veggpryd. Den heldige nissemannen som fikk danse polka med nissefrøkenen oppe på votten er derimot blid og glad.

Jorids Julenissevotter
Det blir premie for fineste vottebånd... og mange veldig fine er allerede kommet inn. Her er mitt lettvinte bånd fra skuffen.

Jorids Julenissevotter
Her ser dere hva jeg har holdt på med i kveld, litt dårlig bilde desverre... jeg har skrevet ut alle, eller, mange av bildene av julenissevottene fra Facebook, og montert på veggen i atelieret. Det ble et kjempestort bilde, og ennå mangler mange som er postet i ettertid. Men de skal med, alle sammen!

Her sitter jeg, (veldig nyklipt) og beundrer bildene. Samtidig viser jeg frem kofta jeg har strikket av noe restegarn..... den er jeg rimelig fornøyd med altså, ho ho!

Greengate jakke
For jeg hadde så mye fint garn i skuffene mine. Tynt sokkegarn av forskjellige merker. Rosene foran på "lommene" er først strikket med hvitt på blå bunn og senere brodert over. Jeg har oppkalt jakka etter Greengate, som lager serviser og andre fine ting med nettopp sånne farger, og roser.

Dette er ikke Greengate men likevel, sånn her inspirasjon...

Sirupssnipp jakke
Før Greengate-jakka strikket jeg denne, som matcher veska... den er strikket i rester av Sterk fra DSA, hele 12 forskjellige farger. Mønstret er det samme som på sirupssnipp-vottene mine. Så da ble jakka hetende Sirupssnippen da.... Den er nesten litt for god og varm så den får ligge på vent til det blir frost.
Kalenderteppe
Til slutt, ferdig i går, et kalenderteppe. Jeg har ennå ikke klart å fått til noe bra bilde av det, mørketid du vet. Men det er strikket i Tynn Sterk i en nydelig brun-beige farge, og naturhvit. På baksiden har jeg sydd et for som er grønn- og hvitstripet, foret er brettet framover til kant. Teppet er ment som et vognteppe, eller til å sitte på. Temaet er morskjærlighet... Dette skal jeg legge ut mønster på, når jeg klarer å ta fint bilde.

So long!
Hilsen Muffin11 kommentarer:

 1. For noen flotte kofter, og det månedsteppet var jo bare "smashing". Moro å se alle nissevottene som er og sikkert kommer til å bli strikket. Lykke til med å studere alle sammen :)

  SvarSlett
 2. *stum av beundring* sen green gate kofta er noe av det fineste jeg har sett!!
  Ja den andre passet meg perfekt med tanke på fargene.

  Nydelige nissevotter, har ikke rukket å strikke med dere, men de skal strikkes.

  Ha en strålandes dag videre. Snart snur sola og 8. Januar kan du ta bilder ✨

  SvarSlett
 3. Hei.
  Tusen takk for et fabelaktig artig nissevottmønster. Er mektig imponert over at du tar ut alle vottebildene og setter de opp på veggen din. Der blir litt av en samling :-)
  Et spørsmål : den jakka du har strikket,kommer det mønster på den,eller finnes det alt ? Den var kjempefin !
  Ha en flott juletid,her blir det sying ( quilting ) og strikkekos i en snarlig blanding.

  SvarSlett
 4. Nydelige kofter. Greengate kofta er noe av det vakreste jeg har sett.

  SvarSlett
 5. å så flotte kofter du har strikka.. :-)
  Blir "grönn" av missunnelse.... Du har har bare en helt utrolig fantasi.
  Og, vognteppe.... Nydelig

  SvarSlett
 6. Vilken fantastisk kofta,ja allt du stickar är så underbart!!Tack för de härliga nissemönstret,jag har haft stor glädje att sticka både stora och små:-))

  Trevlig helg.

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Hvor er de fine, julevotterne. Og din reste-trøje er da lige perfekt. Sjovt alle de steder man kan hente inspiraton.

  SvarSlett
 9. Du lager fantastisk flotte mønstre!! Imponerende! Også har du så god ordlyd i det du skriver... ☺️ God juletid!

  SvarSlett
 10. Du er helt "rå" når det gjelder å skape ny og spennende mønsterstrikk. Riktig god jul til deg!

  SvarSlett
 11. Jøss...der var PIP Studio Service!! Jakka er bare rålekker, noe å tenke på etterhvert?? Mer enn nok restegarn i disse farver her i huset men hadde ALDRI kommet på å bruke service mitt som inspirasjon!! Hehe! Tusen Takk!
  Hilsen Annette i Tyskland

  SvarSlett