24 oktober 2009

Kreativ lørdag i lysthuset

I dag sto jeg tidlig opp for å få brukt mest mulig tid i lysthuset mitt.

Morgenkaffe
Morgenkaffe, sjokolade, skisseblokk og briller på plass.
Jeg skal forberede to bilder til en utstilling.

Jorull og Bærtil
Jorull og Bærtil hører lørdagsprogrammene i tur og orden. Popquiz, Øde øy og Radioteatret. Kosekatten følger interessert med.

Morgenkaffe
I sofaen ligger 8 tjukke skissebøker, fulltegnet alle sammen. På bordet ligger bok 9 i serien, nesten full. Det er artig å bla i disse gamle bøkene etter inspirasjon!

Telefontrådsauer
Se her for eksempel, sauer som sitter og strikker på telefontråden. Husker jeg plagdes med å plassere jurene i forhold til sittestillingen og kabelen :)

Stigemann
For tiden har det blitt mange øy-bilder på meg. Men denne gamle skissen viser at det slett ikke er noe nytt tema.

Salamander
Denne salamanderskissen er ekstra forseggjort. Jeg lagde et glassmaleri av den, og mange, mange vinglass med øyenstikkere på.

Fugler
Her er noen fugler som har grodd fast slik at de ikke lenger er i stand til å fly. Tragisk.

Elefant
Hvis jeg kunne quilte!

Overbefolket
Øy-tema igjen: "overbefolket", skisse laget med fargeblyant. Denne kan jeg leke mer med i dag. Får bare holde på med de øyene til temaet går over av seg selv.

Meløyduken
Dette er den løselige skissen til øy-duken i forrige post.

Tusen takk for alle kjempekoselige tilbakemeldinger på duken min, jeg er totalt overveldet og nesten litt stolt, trodde ikke den var fin ;)

Flere har henvendt seg og vil gjerne ha mønster. Nå foreligger det desverre ingen mønster til duken akkurat nå, bare den skissen over. Jeg har tegnet rett på duken på frihånd. Meen, vi får se om jeg ikke tar fram mønsterpapiret en dag!

Jeg har fått mange kommentarer, mange mail og tekstmeldinger, det er flere som vil ha tegnet ulike motiver. En dame ville ha motiv til bakeklede. Faktisk hadde jeg dertil egnete skisser klare i boka mi, og tegnet raskt opp disse to: (broderte dem i samme slengen)

Bakeklede Bakeklede
Har ikke vasket eller strøket dem ennå. Og sorry for de uskarpe bildene.

Jeg lurer på hvorfor det skal hete stitche, og ikke brodere. Og jeg og sikkert mange med meg lurer på hvorfor det ikke finnes flere motiver med norsk tilsnitt, det lyser jo amerikansk lang vei av mange av de stitcheries som brukes i dag...

Og så har jeg fått noen kritiske mailer også faktisk - det er det at jeg ikke bør gi bort tegningene mine, heller selge. Og det kan jeg jo selvfølgelig, har jo egen mønsterbutikk og alt, jeg ønsker da såvisst ikke å gå noen i næringen!

Male
Tilbake til lysthuset, det er jo her jeg er i dag:
Mye tid går med til skissetegning, og enda mer tid kan man bruke til utprøving av metoder.
Her har jeg tegnet opp noen små motiver på tynt bomullslerret, og malt med akrylmaling som er sterkt utblandet med vann. Vanskelig å se pga solflekker.

Stitche
Dette er et motiv fra en skisse lenger opp her, her er malingen tørket og jeg begynt å sy konturkant med sytråd. Etterpå skal jeg vaske og stryke det for å se hvordan det blir.
Stoffet ble bare litt stivere enn før det ble malt på.

Gjest
Etterhvert er det kommet besøk i lysthuset, dattera som studerer kunst og håndverk skal skrive oppgave om kreativitet og personlig uttrykk. Det burde gå fint.

Felix på besøk
Felix er også på besøk, han vantrives her, legger haka på bordkanten og lurer på om vi ikke heller kan gå tur.

Og award har også jeg fått! Denne kommer fra http://olajda.blogspot.com/
Fargerike damer
Tusen takk Alexandra og Ørjan!

Etter litt forskning fant jeg ut at awarden sist var i Polen, men fant aldri helt ut hvorfor man får den.. derfor bestemmer jeg bare at den skal gå til fargerike damer. For de er jo fargerike, de på bildet!
Jeg gir den videre til tre fargerike damer som fortjener den!
Stubbetufsa for spennende og allsidig blogging,
Lykkelita for trivelig blogg og fordi hun lager gode desserter til guttene sine,
Nunne fordi hun er sprek og veldig flink, og skriver kjempehyggelige kommentarer.

Ønsker alle en fortsatt fin helg!

19 kommentarer:

 1. Hei, Muffin!
  Æ blingse me auan, æ har akkorat våkna fra en sein middagskvil, har vært på loppis-tur i Alta!
  Åsså får æ beskjed om å komme inn på bloggen din!
  Takk for å få følle dæ litt i ditt forberedanes arbeid! Og kor artig det va å få bla litt i skissebøkern dine!
  Det der me å male på stoff me tynn acrylmaling, det va lurt, åsså konturstrek, ja! Bare det tåle vask?
  Og æ e heilt enig me dæ i det dær stitsjerigreian, vi brodere jo her! Æ har spurt ut i luften et par ganga, men det oversjøiske e sterkt, ja!
  Ei ega makt! Mæn e man tålmodig, så kain man nok fortrænge det!

  Åsså sku æ få dein flotte fargerike damer-utmerkelsen av dæ, det va så koselig! Tusen takk, æ e lutter smil hær æ sitt, halvvåkna!
  Klæm!

  SvarSlett
 2. Og gratulerer tel dæ, forresten, for å ha fådd dein hær utmerkelsen! Du e i hvert faill ei fargerik dame!

  SvarSlett
 3. Du Muffin, du er så kreativ, det er en fryd å se pa alle tingene du har, eller vil lage! Veldig flotte stitcheryene på bake dukker ogsa :)

  SvarSlett
 4. Å... så masse fint du viser frem fra gamle skissebøker. Tror jeg må komme å besøke deg i lysthuset ditt.
  Kaffeduken du har laget er jo helt vidundelig, og helt i Jorid-stil.
  Ha en vidundelig søndag i morgen.
  Klem : )

  SvarSlett
 5. Det jeg lurer aller mest på, er: Hvordan rekker du alt?! Og alt du lager er så utrolig kreativt og nydelig utført. Jeg er kronisk imponert!
  God søndag til deg!

  SvarSlett
 6. Så mye flott.
  De to stitcheriene/broderiene (enig i at vi kan heller kalle det for broderi) til baketepper er så flotte. Kommer du til å "dele" det med oss eller ha det for salg??

  SvarSlett
 7. Hei igjen Muffin!
  Koselig å være på besøk hos deg - også i lysthuset. Kreativiteten blomstrer, ser jeg - godt at vi har sånne som deg. Som broderer - eller stitcher... små og store broderier. Med både humor og litt mer alvor bak. Som tenker alvorlige og humoristiske tanker, og viser oss andre.
  Du har stor verdi som kulturformidler, synes jeg - og jeg blir glad når du stiller spørsmålet om hvorfor det heter stitch - og hvorfor det ikke finnes flere norske motiver.
  Ha en flott lørdag videre:-)
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 8. Herlig innlegg, dette så ut til å være en veldig flott formiddag. Så fint at du deler hvordan du jobber. Jeg er enig i det med broderi, tror broderi er noe mange kunne tenke seg å gjøre mer. Men dagens mønster er ikke så spennende. Tror markedet er der for moderne broderipakker i forskjellige stilarter. Masse hilsen Turid

  SvarSlett
 9. Så morsomt å få bli med deg inn i arbeidsrommet ditt. For ikke å snakke om hvor morsomt å få titte i skissebøkene dine. Jeg er som alltid imponert. Du har en strek og en humor som jeg bare setter mer og mer pris på.

  Ja, stitchery ja. Det må vel bli "stingeri" det da. Det er et ok ord det vel?

  Og frem for norske motiver. Jeg kunne ikke vært mere enig.

  Tusen takk for et lite innblikk i dine kreativiteter, Muffin. Jeg koser meg glugg ihjel her inne.

  SvarSlett
 10. Så koseleg å ha eit lysthus å jobbei . Eg synest du er utruleg kreativ, så mykje fint du lagar. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 11. Skjønne Muffin-mor, Tusen Takk for award!
  Så masse fint du har i de skissebøkene dine, må være gøy å bla i... En dag kanskje jeg kommer innom lysthuset ditt og blir inspirert:) *drømme*
  Så gøy at datteren din studerer kunst og håndverk - hun er vel litt arvelig belastet. Men tanke på de bildene sønnen din hadde tatt kan jeg tenke meg at barna har fått boltre seg i fantasi og kreativitet gjennom oppveksten - HERLIG!
  Igjen akk for award - den tas i mot med ydmykeht og glede, tenk at dessertene skulle være med på å gi meg en award - flotters!
  Nattaklem:)

  SvarSlett
 12. Flott blogg du har. Helsing Jofrid

  SvarSlett
 13. Å Jorid, nå er jeg helt målløs. Duken fra Meløy er jo helt skjønn, Den burde du hatt på utstilling for kommunens befolkning. Tenk å finne på noe så flott. Alle de skjønne øyene våre..... Kjempebra.

  Og du for en nydelig pakke fra Bjørg da. Er det virkelig mulig å bruke sånne blonder??? Hadde nok ikke hatt råd til det jeg..

  Du er fantastisk flink. Fikk lyst til å brodere et bakehåndkle, men skulle jo hatt mønster vet du. Kikket i butikken din, men de var ikke kommet dit enda. Får bare vente og følge med litt da, tenker jeg. Kanskje de kommer????

  God søndag til deg. Skulle ha kikket etter lysthuset ditt da jeg kjørte fra Bodø i natt, he he. Men jeg vet jo ikke hvor huset er, så jeg kunne nok ha kikket lenge.
  Klem.

  SvarSlett
 14. Hei!
  Jeg erny i bloggverden:), så nå surfer jeg rundt på blogger som fenger meg.
  Utrolig masse fint du lager:). Både bakeforkle, og øyduk:).
  Ønsker deg en fortsatt kreativ og flott høst.
  Mvh
  Liv ingjerd

  SvarSlett
 15. Jeg sier bare WOW jeg! For en kreativitet! Det er liksom ikke måte på alt som strømmer ut fra deg. Nydelige broderier av bakstekonene! Og jada, enig med deg, vi må slutte å kalle det stitchery. Jeg trodde forresten lenge at stitchery var noe nytt og fancy, hihi...
  Merkelig forresten, at folk får seg til å kritisere deg fordi du er så snill at du legger ut mønstre gratis. Da blir man litt slapp, liksom! Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 16. Heil enig med alle som priser og roser tegninger og ideer :) Koser meg stadig vekk på besøk inne her, både i lysthuset og ellers med det Muffin formidler med kreativ penn og muntre bilder i bloggen.
  I husflidslaget gikk vi over til å kalle stitchery for broderusk.
  Har også tro på at det er marked for å få solgt broderuskene, dette er inn i tiden.

  SvarSlett
 17. Jeg er bare så imponert over kreativiteten din! Du er sååå flink :)

  SvarSlett
 18. Utrulig koselig å få lov å være med deg inn i lysthuset ditt..
  Spennende kreativ er du .. En stor inspirasjon det er helt sikkert !!
  Bakekledene falt jeg virkelig for, minner meg om gode gamle motiver som bestemor hadde .. Nei du er inne på noe når det gjelder stitche er jo akkurat det samme som broderier. Ingen skulle ha noen grunn til å kritisere deg for å ville dele det du lager, om du velger å gjøre det gratis eller selge brude da være helt opp til deg ...
  Ønsker deg en hærlig uke !!!

  SvarSlett
 19. Hei Muffin!
  Lenge siden jeg har vært innom deg må jeg innrømme men har ikke vært innom andre heller i det siste. De stichery motivene til bakehåndkle var bare så utrolig flotte. Jeg har vært på utkikk etter motiv til nettopp bakehåndkle. Samboeren har en bestemor på 87 som fortsatt baker og styrer og jeg har tenkt å sy et bakehåndkle til henne til jul. Hadde vært veldig fint om du la de ut i butikken din så vi kan få kjøpt de. Håper virkelig du tar deg bryet med det.

  SvarSlett