08 januar 2012

Varme føtter

Det nye året innleder jeg med å strikke tykke sokker, eller læsta, som vi sier. Dette er sånt arbeid som man ikke trenger oppskrift til, og det er bare å la pinnene gå mens man følger med på Tour de ski.

Diddy KongFørste par ut i det nye året ble et par til mistegutten, i skrivende stund sitter både gutten og læstan på toget sørover. Jeg har garn i flere farger å velge mellom, så til ham valgte jeg fargene til Diddy Kong. Vi liker Nintendo :)

StripelæstaAndre par ut, litt korte læsta til yndlingsdattera. Dette er garn som lager mønster av seg selv. På 48 masker lager det tre skeive striper nedover, vet ikke helt om jeg setter særlig pris på dette garnet. Men læstan ble godtatt og er i bruk.

Donkey KongTredje par ut, her ble jeg plutselig kald om føttene og følte at jeg trengte Nintendo-læsta jeg også. Donkey Kong er litt tyngre og tregere enn Diddy, så da ble det Donkey Kong læsta til ho mor.

Operasjon BarfrostFjerde par. Fra garnhaugen gravde jeg fram 6 nøster som også skal bli god-læsta, nesten ferdige nå.

Operasjon BarfrostDisse kan vi gjerne kalle for Operasjon Barfrost. I dag gikk vi tur og fant igjen akkurat de samme fargene som læstan, over alt. I mine øyne er dødt gress og gamle strå riktig så vakkert.

StrikkekurvenJeg har mye læst-garn liggende ennå. Tanken var å bruke opp litt av det før jeg drar på Husfliden for påfyll, jeg fikk nemlig gavekort til jul.... og planene står i kø. Laaang kø :)

Ha det fint, alle!
Hilsen Muffin

24 kommentarer:

 1. Imponerende sokkeproduksjon på starten av året! Likte spesielt gode de første sokkene :)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri fått til en perfekt hæl, helt til jeg fikk bestilt oppskrifter fra deg. Nå går det som en lek! :) Ble mange hjemmelagde julegaver i år. Tusen takk for inspirasjon :) :)

  Ann Kristin

  SvarSlett
 3. så mye flotte læsta..Skulle ønske jeg kunne lære meg å strikke hæl men har gitt opp,,

  SvarSlett
 4. Så flittig du er ;-) Sliter med ei vond skulder for tiden, må strikke ROLIG (jepp, det går ann)dermed tar det lengre tid før ting blir ferdig :-( Likte godt de siste sokkene dine, synes de fargene er så fine hvis man har røffe sko på seg. Ha ei fin uke, klem

  SvarSlett
 5. Så mange fine sokker .... Heldig de som kjenner deg !

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg syns du har en utrolig fin blogg! Artig å kikke innom, og nå har jeg lagt meg til som følger, så da kommer jeg oftere innom. Veldig inspirerende! Ønske dæ et kreativt og inspirerende år!

  SvarSlett
 7. Imponerande produksjon. Her vil du glede mange og så kjekt det er å få brukt rester til noko nyttig.

  Ha gode strikkedager!

  Klem:)

  SvarSlett
 8. Fiiiine læsta, Jorid:)
  Og deilig i kaldt vintervær. Men i dag trengte e ikke læsta, før plutselig var det bare - 1 grad:) Jippi!
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 9. Salut,

  Je vous souhaite une bonne et heureuse année 2012.

  Très belles chaussettes et les premières ont déjà les couleurs du soleil.
  Amitiés.Celeste

  SvarSlett
 10. Så mange flotte sokker.
  Likte spessielt de siste ( Barfrost)

  SvarSlett
 11. Heldiggriser dei som får slike herlige lesta ! Eg likte godt det garnet som laga mønster. Er det på husfliden du har kjøpt det, eller ?

  ha ei fin lesteveke :)

  SvarSlett
 12. Dæ det må æ si hva sokkeproduksjon av dimensjoner!!!

  SvarSlett
 13. Mange fine lester her og fornuftig er du som bruker opp litt garn for tiløkningen skjer.

  SvarSlett
 14. Kjempefine strömper, sokker. :-)
  Blir litt inspirert, selv om jeg på vottedilla enda. De siste synses jeg også var de frekkeste.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 15. Flotte farger og mønster på læstan. Skikkelige humørspredere faktisk. Godt nytt kreativt år.

  SvarSlett
 16. Det var litt av en produksjon! Det er deilig med heimstrikka læsta, og så ser det virkelig ut som om du feller en god gammeldags hæl, og den er bare supersterk og sitter godt på foten. Må innrømme at denne hælfellinga er den eneste jeg kan.

  SvarSlett
 17. Dette var veldig fine sokker! Hva slags garn bruker du, tro? Og pinner? Ble inspirert til å hive meg over sokkegarnlageret, som er ganske inholdsrikt.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!!!

  SvarSlett
 18. Flotte læsta!! Ble skikkelig inspirert her :) Lurer også på garntypen? Selv om jeg holder på å bruke av lageret mitt... :)

  SvarSlett
 19. Åh de er bare så flotte og dejlige, sikke farver. Kan næsten få mig til at strikke sokker igen.

  SvarSlett
 20. Ååååå, så fine lista! Du e så kreativ sjøl om du stikka nåkka så vanlig som LÆSTA!!!! Kjæresten min antar at du har et helt skap fullt av GARN :)). Jeg er glad han ikke vet av alt garnet kjerringa hans har! .... Samtidig som jeg kikker han rett inni øyan og si GARN? Ho har et helt skap OPPI HAUET, mæ idea!! Det e DA ho Jorid har! Han sitt mæ LÆSTA tell bror sin som e bonde i Rødøy... E strikk englevotter nr..... ;))))) psssst...hysj hysj .... :)

  Lika bloggen din KJÆMPEMYE og Jorull tull nok meg mang gang når e nysgjerrig titte innom og ser ka du driv mæ!
  GODT NYTT STRIKKEÅR! Klem fra Nunne

  SvarSlett
 21. Godt Nyttår og takk for all inspirationen i 2011, gleder meg til å se alt den nye du skal finne på i 2012. Skjørtet er flott og så mange sokker du har lagd! Jeg sliter også med armen ,men det er hele-helt bak i ryggen--ikke bare bare med all denne strikkingen. :)

  SvarSlett
 22. Ååååå, så fine læsta! Du e så kreativ sjøl om du strikka nåkka så vanlig som LÆSTA!!!! Kjæresten min antar at du har et helt skap fullt av GARN :)). Jeg er glad han ikke vet av alt garnet kjerringa hans har! .... Samtidig som jeg kikker han rett inni øyan og si GARN? Ho har et helt skap OPPI HAUET, mæ IDEA! Det er det ho Jorid har!! Han sitt mæ LÆSTA tell bror sin som e bonde i Rødøy... E strikk englevotter nr..... ;))))) psssst...hysj hysj .... :)

  Lika bloggen din KJÆMPEMYE og Jorull tæll nok meg mang gang når e nysgjerrig titte innom og ser ka du driv mæ!
  GODT NYTT STRIKKEÅR! Klem fra Nunne

  SvarSlett
 23. Heisann
  Skikkelig imponert over deg altså. Sååå artig med tegnebloggen, da!!! Skikkelig flott var den. Du er kjempeflink, Jorid.
  (Du kan kanskje gi den ut som bok?)

  SvarSlett