05 februar 2012

Flinke strikkemannen!

Hvor mange menn kjenner du som kan strikke? Jeg kjenner bare en, og det er mannen til Nunne.
Og han sitter ikke og strikker skjerf frem og tilbake med bare rettmasker, nei det kan være skikkelige lesta på fem pinna med både vrangbord, felling og hæl.

Nå har han latt seg inspirere av lestan mine og oppskrifta i et innlegg litt lenger ned her. Fruen har fulgt med på framgangen og holdt meg oppdatert via sms.
Og hvis han er kry så er jeg hundre ganger så kry, jeg blir jo det når folk lager noe etter mine mønster! Og i dag er jeg super kry, det er sikkert!

Se bare her! Ble den ikke fin, nå venter den bare på en partner så kan den trippe stolt av gårde!

15 kommentarer:

 1. Klart menn kan strikke! Det gjelder bare at vi formingslærere lærer dem det, og at vi ikke får skjenn av guttenes mødre for at vi ikke prioriterer sløyd!! (Der fikk æ det ut!!).

  SvarSlett
 2. Flotte sokker:)
  Den som lærte meg å strikke var min far. Han lærte å strikke som barn, nærmere bestemt "sjyvotta" til å bruke når de skulle fiske:)

  SvarSlett
 3. Nei, dessverre kjenner eg ingen menn som strikker. Men eg kjenner ein som liker godt å få seg nye tjukkelestar i ny og ned.

  Ønsker deg ei frisk og fin ny veke:)

  SvarSlett
 4. Det er klart menn kan strikke. Men jeg tror mange av dem ikke vet det selv ;)
  Kjæresten til yngste datteren min strikker. Han er kjempeflink. Akkurat nå strikker han en "islender". Han fikk oppskrift, garn og pinnner av meg og mannen min i julegave. Året før der igjen var det en lignede gave som resulterte i en flott cardigan.
  Men det er vel ikke få som sperrer opp øynene når ha trekker frem strikketøyet på toget. Det må en tøff mann til for å gjøre det.
  Men vi som strikker må oppmuntre alle, både unge og gamle, gutter og jenter til å strikke. Tenk om strikkekunnskapene skulle havne i glemmeboken!

  SvarSlett
 5. Herlig!!.min kan strikke, men har ikke strikket sokker, nei:O) All ære til denne mannen!!

  SvarSlett
 6. Så fine sokker. Klart du skal være stolt. Du er en inspirasjonskilde av de få, så et slikt resultat er ikke annet enn å vente seg...

  SvarSlett
 7. Morfar strikket. Ellers kjenner jeg ikke noen som gjør det selv om jeg kjenner noen som kan det.. Men så en mann på tbanen for en stund siden, som dro opp en rosa pusegenser som han strikket på.. DA ble d stille i tbanevognen gitt!! Ingen som løfter øyebrynet når jeg strikker/hekler, så fordommer ute å går, d er det desverre...

  SvarSlett
 8. Det er pappaen min det!!! Han har strikket lester til meg også, og det er de fineste lestene jeg har!! HAN ER SÅ FLINK! selv kan jeg ikke strikke lester...og HVERTFALL ikke med mønster¨!

  Datter av strikkemannen.

  SvarSlett
 9. Kjenner ikkje ein einaste kar som strikker eg! Imponerande!

  KariLklem:)

  SvarSlett
 10. Far min,født i 21, fortalte at da han var barn måtte han strikke strømper til seg selv. De var 9 søsken,farmor hadde fjøs med flere dyr,sydde alle klær og klesvasken ble skylt i bekken. Men kom det folk på døra, kasta han bundingen under bordet. Jeg så aldri at han strikka, men han var en dyktig snekker...Hilsen Toril A.

  SvarSlett
 11. Faren min, født i 22, strikka grove gulvtua og kluta. Mora hans var veldig stolt og han måtte være med på syforening og vise fram, det var flaut.

  SvarSlett
 12. Salut Jorid,
  très original ce dessin de "l'homme qui tricote" il y en a de plus en plus, si vous avez le temps regardez ce blog, et admirez ce que fait ce monsieur au crochet......
  http://crochetmes3.blogspot.com/

  Amitiés.Celeste

  SvarSlett
 13. Du Muffin, du kan gjøre en strikkemann helt stum!
  Han er tomatrød i kinnan og en smule blyg her han sitter og leser om seg selv, og sier jeg må ikke fortelle at han alltid slenger strikketøyet under stolen, usynlig for alle, og setter seg med armene i kors og myser "uskyldig" ut i lufta NÅR DET KOMMER EN MANN PÅ BESØK...
  Neida, det behøver INGEN å vite :))))))))

  Lest nr. 2 får nok hæl snart, bare snøfresern er parkert!
  Iallefall, den som er HOVEDPERSONEN her, er DUUUUUUUUUUUU!! For uten deg hadde det blitt bare grålester, Muffin!
  Du får herved en takkeklem fra oss begge!
  God uke til deg! Nunne

  SvarSlett
 14. Ha-ha, strikkemannen bor i samme gate som bestefaren min og han kan også strikke. Han er alltids litt eldre, og da han var ungdom måtte alle gutter strikke sine egne Selbuvotter slik at de ikke frøs av på hendene når de kjørte hest og slede ;)

  Tror nok mange i den generasjonen kan strikke, de gjør det bare ikke offentlig....

  SvarSlett
 15. Så flink du er til alt mulig :O) Sitter å leser meg gjennom bloggen og den er utrolig inspirerende og fin og fargefull...

  SvarSlett