21 desember 2012

Lys i mørketid

I de siste dagene har folk i byen våres gått omkring med nesen i været og øynene rettet mot himmelen. Ikke på grunn av den forventede verdens undergang nei, for lyset har vært helt magisk - og da er det heller ikke så lett å følge med på hva som skjer nede på bakkeplan.
I dag klokka 09:34.

Klokka 13:13, sørhimmelen, lysere enn dette blir det ikke i dag, men for et lys!
Som ikke går an å få riktig bilde av, men det går vel an å prøve.

Jeg hadde mye å gjøre og skulle både hit og dit, men kamera fikk bli med i dag.
Nå er klokka blitt 14:45 og det går mot kveld. Alt er veldig gult.

Klokka er blitt 14:56. Her tok jeg en omvei på hjemveien pga tett trafikk,
så tok jeg like godt en omvei fra omveien for å ta flere bilder.

Mathildestua bader i oransje lys, juleaktig og fint.

Og det gamle kvernhuset med husene bak.

Og Børvasstindan.

Og Fugløya langt der ute.

Klokka er blitt 15:23 og her sto jeg på snuplassen til bussen sammen med bussjåføren, som også var ute med kamera. Han mente at det magiske lyset var pga jordas undergang. Man så skiftet han mening og ble enig med meg i at lyset skyldes alt det styret sola har med å snu, og at den forbereder seg på å lage mer og mer lys for hver dag fremover. Fra i dag! Hva er vel vitsen med å fotografere jordas undergang, hø hø

Så kom jeg meg til slutt hjem og det var visst i siste liten for nå var lyset blitt veldig rødt og i ferd med å forsvinne, klokka 15:30. Veldig, veldig rødt!

Jeg har ikke bare gått med øynene vrengt mot himmelen i det siste, nei å langt ifra! Jeg har holdt på med mange hemmeligheter som er så hemmelige at... ikke engang Jorull har fått lov å blogge :) Hun er jo så fæl til å sladre! Men jeg har iallfall malt et bilde, "Drømmebaby", som ble ferdig på onsdag mens vi hadde julebordmaling i atelieret.
Kos dokker masse, og ikke stress!

Drømmebaby

20 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder du har tatt, ja himmelen har vært helt fantastisk i det siste. Og ikke minst, englebilde du har malt er bare helt nydelig. Passer bra i disse juletider:-))

  SvarSlett
 2. Vakkert ja, og det vakreste av alt var bildet ditt. Det rørte meg veldig.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Heilt nydelige himmel-lys bilder. Heilt magiske.
  Drømmebaby bildet ditt var veldig fint.
  Koselig at du har besøkt bloggen min :))

  Ha ei fin god helg.

  SvarSlett
 4. Heldige meg som vet hva hemmeligheten er!!!!
  Og som også er så heldig å bo her nord med et vintervær vi ikke husker maken til! Det er så fantastisk fint, at jeg har ikke ord!
  Nå skal jeg sjekke i ovnen og se om fletteloffen som Elinmor baker, er stekt! Ho og ei venninne har bakt. Igjen. Fletteloff og mere pepperkaker!
  Her er dte bare å få kaffen på kok! God helg!
  Klemma fra Nunnemor og bussjåføren! (må erte deg litt for jeg kan holde lag med en bussjåfør nesten hver dag, jeg, ikke bare på en snuplass i ny og ne! )

  SvarSlett
 5. Herlige mønster du har!!! Fantstisk fargene himmelen. Ønsker deg deilig fjerde advent.

  SvarSlett
 6. Fantastiske farver på himlen. Billeder kan ikke gengive hvor flot det må have været.
  God Jul til dig og alle blogvenner

  SvarSlett
 7. Tusen takk for at du tok oss med ut på tur i flott vintervær. Man føler ærefrykt i slike stunder som dette når himmelen er på sitt vakreste. Vakkert er også maleriet ditt.

  Riktig god jul til deg!

  SvarSlett
 8. Så mange flotte bilder av ein så vakker himmel med så vakkert lys, er det lenge sidan eg har sett, dvs eg har vel egentlig aldri sett det før ! Tusen takk ! Vår vesle Håkon på 9 mnd kan eit ord og det Lysj og han er veldig glad i lys og lamper. Gjett om vi gleder oss til å pynte juletreet i år då ? No er eg i den sjuande himmelen, for no har eg fått kosa meg med gullet mitt og han er så vanvittig skjønn !!

  Drømmebaby bildet ditt er så vakkert :)

  Ønsker deg og dine ei riktig God Jul.

  (Barmum ville svært gjerne ha venger av ull,han for han trur han er ein engel ) GOd er han i alle fall, og litt roligare.

  SvarSlett
 9. Fantastisk lys! Selv om vi ikke har mørketid her, har det vært et magisk lys i dag - og mye lysere enn det pleier å være på denne årstiden. Og ettersom vi nå har passert midnatt og vel så det, og vi fortsatt er friske og rørige, har åpenbart verdens undergang uteblitt. Og godt er det. Da kan vi jo puste lettet ut. Ønsker deg en riktig fin og fredfull jul!

  SvarSlett
 10. Så vakkert englebilde du har malt, og så flotte bilder av lyset. Ynskjer deg ei riktig god jul :)

  SvarSlett
 11. Fantastiske bilder, både fotografiene og maleriet. Ja, det har virkelig vært magisk å følge lyset på himmelen den siste tiden. Lys i mørketida har det vært.

  Ønsker deg ei nydelig jul, og så gleder jeg meg til å se hva du har laget.

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 12. Hei!! Så fantastisk lys!! Og fine bilder!! Og det er deilig å tenke på at det smått om senn går mot lysere tider..... God Jul til deg!! Klem, AnneKari:-)

  SvarSlett
 13. Nydelig-alt sammen! Også her har vi hatt fantastiske farger på himmelen lenge.Kan faktisk ikke huske så vakker himmel så lenge i desember før.Det er som vi ikke har noen mørketid:) Jeg tok et bilde fra kjøkkenvinduet på årets mørkeste dag og la ut på FB. Men dine er finere.God jultil deg og dine!

  SvarSlett
 14. Ser at dere har det samme flotte lyset som vi har.
  Blir aldri lei av å titte opp på himmelen:)

  Ønsker deg og dine ei fredfull jul.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 15. Utrolig vakkert! Vil ønske deg en riktig god jul!

  SvarSlett
 16. Vakre bilder Jorid!
  Ønsker deg og dine kjære gode romjulsdager!
  Stor klem! :)

  SvarSlett
 17. Takk for julehilsen på bloggen. Min onkel på 89 sier han aldri har opplevd en så vakker desember i sitt liv. Når jeg ser på de vakre bildene er det nesten så jeg får litt "hjemlengsel" til Bodø. Mine to eldste feirer jul med sin far i din by. Maleriet ditt var utrolig vakkert!

  SvarSlett
 18. Fantastisk lys! Ønsker deg en fortsatt god jul!

  SvarSlett
 19. Magisk lys! Vakkert maleri.
  Ønsker deg og dine en fortsatt god jul!

  SvarSlett