03 januar 2013

Along!

Det nye året fikk en pangstart. Ikke bare at det smalt fra nyttårsrakettene, men januar 2013 hadde umiddelbart overraskelser å by på. Nemlig vottealong!
Strikkealong er det at flere strikker samme mønster samtidig. Og selv om alle jobber alene og hver for seg blir det jo et hyggelig fellesskap. 
Projo produkter er en fin nettbutikk der man kan handle seg både mønster og garn, Kauni og alt mulig fint, ja jeg tør nesten bare se på fristelsene med det ene øyet . Og det er Projo som starta Alongen, på Facebook, bare søk på Projo vottealong så finner dere gruppen og kan se selv..

Poenget er at det skal strikkes et par votter hver måned, og valget falt på mine "brennende kjærlighet" for januar. Gjett om det har vært travelt i mønsterbutikken, hihi! Her veives det febrilsk med armene, men vi har klart å holde styr på alle bestillingene. For det er kjempemange som har meldt seg på along!

Brennende kjærlighet, strikket her i Tove garn fra Sandnes. Opprinnelig et mønster som ble til i 2007, da strikket jeg et par i østlandsgarn til en veninne i julegave, ja hun bruker dem fremdeles daglig når hun går tur med hunden... 

Vottene er løst strikket og tovet lett i maskinen. Tove garn er takknemlig tovegarn, det krymper moderat men plagget blir mykt, lett og veldig fluffy! Østlandsgarnet blir tettere ved toving, og veldig tykt og deilig men hjelp så vanskelig det er å beregne størrelsen etter toving!!

Toving i maskin er forøvrig en risikosport, man ser liksom ikke resultatet før det er for sent.... det gjelder forresten for all strikking, toves eller ikke. Det er vel en av grunnene til at strikking er så spennende! 
For at et strikkeplagg skal bli passe er forholdet mellom valg av garn / pinner /strikkefasthet avgjørende. Og det måtte jeg jo prøve å illustrere:


For små plagg, årsaksforhold

For små plagg, årsaksforhold.


For store plagg, årsaksforhold
Som om ikke dette var nok: noen opplever at når de har strikket noe med mønster, blir plagget BÅDE for smalt OG for langt.  Jeg tipper at årsaken er at man strammer tråden for hardt på baksiden ved fargeskift, tror ikke også dere det?

Ellers har jeg ikke særlig mye nytt å komme med men det arbeides virkelig på spreng her!
Har mange jern i ilden for tiden, og det skal jeg vise frem resultatene av når tiden er inne.

18 kommentarer:

 1. Veldig glad på dine vegne!
  Godt nytt år forresten. Strikka sirupssnippan til jul og dem blei perfekt. Så da er det neste ut til meg og da var det jo greit at det blei ei along på facebook. Herlig det første Bodø bildet, mitt hjerte banker for hjembyen min :)
  Ha en strålandes kveld videre.

  SvarSlett
 2. Nydelige votter har sjølv strikka dei ;-) tusen takk for oppskrift .

  SvarSlett
 3. Så morsomt, og vel fortjent! Du har såå mange nydelige mønstre;) Kjempeartige illustrasjoner;) Ønsker deg et strålende og kreativt år!

  SvarSlett
 4. Så flott! Skulle hevet meg på.... men du vet jeg og den strikkinga... Tror vi må møtes litt oftere i dette nye året! Tror det blir en Joridalong istedenfor strikkealong. Klem :)

  SvarSlett
 5. Godt nyttår til deg! Så morsomt med vottealongen. Mønstrene dine er bare så herlige. Gleder meg stort til å se hva du holder på med nå. :)

  SvarSlett
 6. Så gøy :) Jeg prøver meg på alomgen selv også. Det skader jo ikke å strikke noen votter i løpet av året ;)

  SvarSlett
 7. Så herlige votter! Skulle gjerne vært med, men har så mange prosjekter på gang for tida.....
  Følger med på din along jeg, det blir kjekt å se:)

  SvarSlett
 8. Hehe, herlig! Og velfortjent med alongen, du har masse flotte mønster!!

  SvarSlett
 9. Hei og godt nytt år!! Vottene dine er supersøte!! Den alongen tror jeg at jeg holder meg unna, men jeg skal heller vurdere dine votter!!:-) AnneK:-)

  SvarSlett
 10. Hahaha, lo godt av den lille illustrasjonen din om risikoen som toving innebærer ;) Kjempemorsomt at vottene dine er januarvotter i alongen, jeg er påmeldt jeg også ;)

  SvarSlett
 11. Så gøy for deg! Fine votter! Enig med deg; tråden bak kan ikke være stram ;)

  SvarSlett
 12. Hahaha... jeg ble plutselig frisk, takket være det morsomme innlegget ditt. Godt nyttår forresten! Det var jo kjempefint med Landegode mellom de flotte vottene dine. Vottealong, sier du? Det er et artig tiltak, men jeg tør ikke forplikte meg til noe i mitt absolutt siste arbeidshalvår. Kan hende kjøper jeg mønsteret på DISSE vottene, men hovedplanen er å dukke ned i plastboksene med garn for tredje året på rad, trekke et nøste og finne ut hva jeg kan bruke akkurat DET nøstet til. Nå er det tørkehåndkle til komfyrdøra og lue i mohair som gjelder... og grytekluter i GAMLE julestoffer!

  SvarSlett
 13. Herlig friske og flotte farger på vottene dine, forstår godt at de har slått an.
  Toving har jeg liten erfaring med, er rett og slett litt redd for at resultatet skal bli helt mislykket etter mye jobb.

  SvarSlett
 14. Spennende Vottalong... Men jeg tör ikke hive meg på denne nå, har for mange andre ting som ligger i gropa...
  Noen votter blir det vel, men nå går det mest i nisser. Röd og blå-nisser, og klär til disse. Det er også veldig spennende.
  Godt Nytt År forresten. :-)
  Klem fra et tåkete og grönt Skåne.

  SvarSlett
 15. Mine ble for lite tovet, så de fikk en saling runde nr.2 i maskinen på et program som sku gi dem litt fart! OG DERMED.... yesss, litt for mye tovet!
  Det betyr bare en ting,at dem ikke havner i gavekassa og at fruen sjøl får seg nye varme Muffin-votter! Pytt, det va helt greit :)))))
  Takk for et morsomt innlegg... no legger jeg til....... :) Klemmmmer fra Nunne!

  SvarSlett
 16. Tov i tørketrommelen. Det gjorde jeg både med vottene og luene og det funket fabelaktig. Jeg vasket dem lett for hånd med litt grønnsåpe, skyldte ut og kastet dem inn sammen med med tøyer som var til tørk. Da kan an sjekke underveis og blir de for lite tovet så gjenta hele prosessen.

  SvarSlett
 17. Takk for fint mønster! Det må være gøy å titte inn på vottealongen og se så utrolig mange flotte fargekombinasjoner av vottemønsteret ditt :)

  SvarSlett