08 januar 2013

Noe helt annet

På vei til atelieret i ettermiddag stakk jeg en snartur innom på Panduro for å handle inn materialer. Og du og du så mye fine hobbysaker de har der, det er lett å bli fristet! 

Og jeg ble fristet, til å kjøpe dette umalte lille skapet. Man kan ikke bare strikke og lage malerier hele tiden heller..? En pakke servietter ble også med, fra Kremmerhuset. Og drops, dem skal dere snart få se. Vel fremme i atelieret var jeg kjapt i gang med å skru av knottene på skapet, ta glassene ut av dørene og teipe over hengslene. For her skulle det males.

Denne lille treesken tenkte jeg å bruke som prøveklut for malingen. Det er en sånn eske som det har vært tørket frukt i.

Her har skapet fått et strøk med gesso, det er en vannbasert underlagsmaling (for malerier) som også kommer fra Panduro. Og så måtte det pusses ned med sandpapir, og så males med et strøk hvit akrylmaling. Arbeidet tok sin tid....

...men jeg glemte å se på klokka, for nå skulle skapet få fint papir i hyllene og skuffene, knottene satt på plass igjen, glasset pusset fint og satt inn i dørene. I bunnen av den lille tre-esken limte jeg en serviett. Heldigvis fantes det en flaske decoupagelakk blant malesakene.

Den lille esken som var ment som prøveklut er blitt et nydelig lite brett som skal stå i skapet. Og her kommer den impulskjøpte dropsposen inn i bildet, til pynt i skapet selvfølgelig :)
Underveis hørte jeg på lydbok, "Den tomme stolen" av J K Rowling, spennende, slukte det ene kapitlet etter det andre, og vips så var det blitt nesten midnatt og Rowling ble brått avbrutt av at de der hjemme ringte og var engstelig for hvor jeg var blitt av.

Da var det vel best å lukke og låse for i dag, jeg synes jeg har hatt en riktig fin ettermiddag og kveld.

Ha det godt dere også!
Hilsen Muffin

19 kommentarer:

 1. Det ble rett og slett nydelig!!!
  Klem Tone.

  SvarSlett
 2. Vakkert. Kreativt. Smart. Og som alltid, et artig innslag fra deg,vennen vår! God dag fra Nunne .......

  SvarSlett
 3. Jeg forstår ikke at du tar deg tid til dagelige gjøremål. Din drøm må være, komme seg opp om morningen, så få være kreativ hele dagen, og så kunne gå til sengs igjen. Jeg er full av beundring over allsidigheten din, og alt du skaper! Fantasien din har liksom ingen grenser. Tror jeg er ørlite misunnelig, eller hva jeg skal kalle følelsen..:)) Masse lykke til i alle fall. Gleder meg til neste innlegg i bloggen din.

  SvarSlett
 4. Så lekkert det ble!! Perfekt og nydelig skap og brett;) Dette var jammen verdt arbeidstimene! Jeg for min del er mest kreativ i de sene nattetimer.. Og så slo du jo to fluer i en smekk! Tenk om du hadde brukt de timene til "bare" å lese bok;)

  SvarSlett
 5. Så flott skapet ditt ble! Forstår godt at du glemte tiden.. Nydelig lite brett også.

  SvarSlett
 6. E det ikkje deilig å ha sånne inspirasjonsdager? Var på salg på Panduro igår (vi har ENDELIG fått den her), 70% på julestæsj, koste mæ vilt...Fant flere fine stoffer som skal bli gaver til neste år, her er det bare å sy.. No er det tid for en tur i kjelleren og kose meg med veven noen timer, er småforkjøla.. HA ei fortsatt fin uke, klem

  SvarSlett
 7. Hei!! For et søtt lite skap!! Og enda søtere var det da du var ferdig med det!! Bra man kan ta noen "avsporinger!" Jeg leser også den boka. Jeg er dårlig på lydbøker. Da må jeg sitte helt stille å konsentrere meg skikkelig. Ellers vandrer bare tankene. Og jeg tør ikke tenke på hvis jeg skulle holdt på med noe annet i tillegg. Så det blir lesing på senga. Jeg ønsket meg boka til jul, fordi jeg har lest alle Harry Potter bøkene og jeg var spent på hvordan hun skriver for voksne. Ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 8. Kjempefint skap og innhold! Multitasking er vi gode på. Neste gang du farer forbi en matbutikk, kan du be om å få det løse arket som ligger løst i bananeskene så skal jeg fortelle deg hva du kan bruke det til, skjønt jeg er skråsikker på at du finner det ut selv. En dag kommer jeg plutselig på besøk i atelieret (Hanne åpner butikken for meg til alle døgnets tider, thi-hi..).

  SvarSlett
 9. Hva skal fristelser väre godt for om man ikke skal falle for dem av og til? Skapet ble nydelig, og det lille brettet toppen over i'en....
  Lett å glemme tiden i slike fall. Kjenner meg litt igjen. :-)
  Har også bestilt den boken....

  SvarSlett
 10. Du verden så flott det ble! Og det brettet ble jo riktig så søtt!!

  SvarSlett
 11. Skapet ble bare helt fantastisk fint :D Flink du er :D

  Ha en hyggelig tirsdag :D

  SvarSlett
 12. Utrolig hva noen strøk med maling kan gjøre med et møbel. Forvandler personligheten til møbelet fullstendig.

  SvarSlett
 13. Lekkert skap! Heldig du er som har en slik egnet plass å jobbe på.. har planer om noen slike småprosjekter, men mulig jeg drøyer til jeg kan stå på verandaen å male.. :)  SvarSlett
 14. Så fint det skapet ble! Lekkert!

  SvarSlett
 15. Er det ikke herlig når man blir så oppslukt? Skapet ble jo som et smykkeskrin for drops. :) Venter på den samme boka, kommer straks fra bokklubben.

  Ha ei nydelig helg!

  SvarSlett
 16. For et kjempekoselig innlegg! Jeg lurer på om jeg kan få linke til deg fra FB siden til Panduro Hobby Bodø? Et så nydelig skap kan jo inspirere flere til å sette igang :)
  Hilsen fra Anneli

  SvarSlett