11 juni 2014

Sommerhilsen på en litt vrang dag

Hei på dere!
I dag tenkte jeg å vise hvordan man monterer et alfabet-teppe. Dette er ting jeg egentlig aldri har gjort før, jeg hadde en veninne til å montere det blå jeg har strikket.
Dette teppet er strikket av min mor, og hun vil ha meg til å montere det.  Dett er strikket på rundpinne, med belegg til å klippe i. Og det skal sys på en bakside. Vi får se hvordan det går...

Da jeg skulle finne frem kamera var det ikke der, for jeg hadde glemt det i atelieret. Men nå var symaskinen etter mye om og men kommet på bordet så telefonkamera fikk gjøre nytten.
Teppet er krøllet og ser ikke bra ut, ikke ennå. Og det har fine farger, faktisk...

Her syr jeg i strikkingen, det er alltid litt skummelt. Men dette er ting jeg har gjort før mange ganger og det går jo alltid bra.  Jeg har sydd i en hjelpetråd her, til å sikte etter. Syntes nok maskinen oppførte seg litt merkelig i dag? Men jeg måtte jo sy de sømmene ellers rakner alt når man klipper opp ikke sant.

Aaaah det er nifst å klippe i et så stort strikketøy... og godsaksa mi, hvor er den blitt av? Måtte bare ta gammelsaksa som bare klipper helt ytterst. Kunne nesten like godt tygget det i to...
Hm, den siksak-sømmen virket litt rar, så jeg sydde en ekstra søm på hver side for sikkerhets skyld, og maskinen slet av tråden i ett sett og oppførte seg fortsatt snålt.

Så var det ned på vaskerommet, både teppet og bakstykket ble vasket og vridd opp, her henger delene til tørk og så blir det stryk og damp før det sys sammen.

Tilbake i stua, her luktet det svidd og stua var full av røyk. Det viste seg at symaskinen hadde tatt fyr mens jeg var på vaskerommet. Rett og slett. Hadde ikke min datter vært til stede så hadde dere ikke sittet og lest den her bloggposten, nei det hadde dere ikke.
Rådsnar som hun er så kastet hun den brennende maskinen ut av huset, og den kommer ikke inn igjen, det kan jeg love.  Men etter 32 år i (mer eller mindre) trofast tjeneste skal den i søpla rett og slett. Takk for alt og ha det bra.

For å komme meg etter sjokket gikk jeg ned i hagen for å ta noen bilder, må jo komplettere bloggposten med et eller annet da hihi - og valset rett inn i verdens aller største edderkoppspinn, midt i fjeset med spinnet og Petter og hele greia. Hysterisk, altså.

Se her er fiolbedet mitt, det er i en bergsprekk. For å roe ned nervene plukket jeg vekk sneglene av fiolene og ga dem gjødsel og vann, det er de nok glade for.

Ja det var hagen, så er det hunden sin tur. Leo er snart 7 måneder og ganske stor allerede. Pelsen begynner å bli mørkere, snart ser han ut som en ordentlig keeshond. Han vokser stadig og blir flinkere og snillere for hver dag som går.10 kommentarer:

 1. Hørt sånt, brann i symaskinen! Den trettende er ikke før på fredag! Godt at du berget teppet. Her er det ikke Petter, men lauvmakken som rår. Blankmispelen er HARDT angrepet, og æ blir så sur! Du får glede deg over at du nå får ny maskin..

  SvarSlett
 2. Så skummelt med brann i maskinen da!! Den har nok gjort jobben sin i mange år, men likevel;( Teppet blir sikkert kjempefint. Nydelig hund du har også;)

  SvarSlett
 3. Oida! Litt vel mye action i heimen! :S Det var da enda godt at noen var inne, da!

  SvarSlett
 4. Så koselig innlegg. :-)
  Ja, bortsett fra brann i symaskinen da. Bra at det endte godt. :)

  SvarSlett
 5. I alle dager - for en dramatisk historie. Takk og pris at det gikk så bra, og at du har en så snarrådig datter!!!!

  SvarSlett
 6. Ojda, ikke din dag idag skjønner jeg!!
  Bra datteren din var der å det gikk bra :)
  Nydelig teppe iallefall :)
  Håper dagen din idag blir bedre :)

  SvarSlett
 7. Glemte jo å si: Leo blir bare penere og penere...
  Helt skjønn!! :)

  SvarSlett
 8. Huff og huff!

  Får håpe helgen din blir bedre da!

  SvarSlett
 9. Oh, har aldri tenkt tanken at det kunne bli brann i en symaskin. Hvilket merke, og vil du ikke prøve å finne ut hva som var grunnen? Flott teppe var det og enda flottere hund. Og som vårt yngste barnebarn på 2 år, sier jeg: Edderkoppen er ikke farlig! ;-)

  SvarSlett
 10. Så bra at du har en snarrådig datter.... !! . Dette kunne gått riktig ille.
  Jeg har også brent en symaskin en gang, men da satt jeg ved den, og fikk dratt ut kontakten före flammene fikk tak. Det er skummelt !!.
  Leo vokser seg penere for hver gang jeg ser bilder av ham, og det teppet kommer til å bli riktig flott.

  SvarSlett