20 november 2015

Litt hit og dit!

I høst har jeg fartet litt rundt, her skal dere få se noen glimt.

Dette store fine teppet er fotografert på hekle-og strikketreffet som jeg deltok på på Rognan hotell tidligere i høst. Her møttes garnentusiaster til en kjempetrivelig helg hvor strikking og hekling var i fokus. Det flotte teppet i høstfarger er satt sammen av lapper som deltakerne hadde strikket på forhånd og tatt med seg, det ble loddet ut og vunnet av en veldig heldig dame!

Bildet over her er fra Fauske Husflidlag sin utstilling som de hadde på biblioteket under kulturuka. Også hit ble jeg invitert, jeg fikk selge vottebok og holde presentasjon.... ja jeg skjønte jo straks at fauskeværingene allerede visste hvem jeg var, for mange av produktene på utstillingen var etter mitt design! Stolt som en hane og bittelitt rød i øreflippene.

 
Her var det stor strikkekafe, og alle bordene var dekket med gamle, broderte duker som en dame hadde med seg. Og gode kaker!

Fauske har faktisk sin egen vott, den er designet av en dame som tilfeldigvis hadde 80-års-dag samme dag, og ble hedret på dagen! Og tenk, så fikk jeg et par av de nydelige vottene i gave, sammen med en bok om Fauskes historie, den fikk jeg av biblioteket, jeg er helt overveldet og veldig glad.

Alle nyfødte i Fauske ønskes velkommen til kommunen med et par bittesmå fauskevotter i gave, er ikke det en nydelig tradisjon så vet ikke jeg.

Dette er fra en strikkekafe på Hjerterommet i Bodø. Her var det stinn brakke med snakkesalige damer. Det ryktes at det snart blir ny strikkekafe her, det gleder jeg meg til.

Og jeg har vært i Orkanger! Hit ble jeg invitert av den store garnbutikken Made by you, som ligger i det store kjøpesentret de har. Amfi. Og bokhandelen, Notabene. Jeg fikk ha med meg min mann, han var like imponert som meg.
For Orkanger viste seg å være en helt magisk liten by. Med uvanlig hyggelige mennesker! Vi ble hentet på flyet med bil av den kjekke bokhandleren, på turen ble vi informert om Orkanger og byens historie, veldig interessant! Bildet over er fra Bårdshaug herregård hvor vi fikk overnatte.

Boksignering og utrolig trivelig strikkekafe på Made by You, så kjekt å bli kjent med trøndere. 
 Neste år skal jeg tilbake til Orkanger, bare vent og se. Kanskje jeg inviterer med meg noen flere, så bare følg med så får du se...

Dette bildet er ikke fra Orkanger, men fra Valnesfjord, hvor hobby-og husflidlauget hadde mange salgsutstilling sist helg. Dette er en årlig begivenhet som jeg har deltatt på før. Alltid artig, og jeg handlet for alle pengene jeg tjente på boksalget :)

Hva jeg kjøpte? Jo, premier til dere som blir vinnere av konkurransen jeg har gående på Facebook, i gruppen Jorid Linvik design  
Meld deg gjerne inn i gruppen dersom du ikke allerede har gjort det!

Vi snakkes!

6 kommentarer:

 1. Så kjekk rundtur! Strikkere er hyggelige folk, uansett hvor de hører til i landet. Spesielt koselig å lese om de vottene alle nyfødte fikk. Det var litt av en tadisjon!

  SvarSlett
 2. Skal si du har vært med på mye spennende og strikkerelatert i høst :) Har kjøpt to vottebøker som jeg skal gi bort i julegave, de er flotte til det formålet. Og så får jeg heller ønske meg en til meg selv :)

  SvarSlett
 3. Skall Den store Vottenbokkan komma ut på svenska eller engelska?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du ikke se bort fra, vi får se hva forlagene gjør!

   Slett
  2. Tack för svaret. Jag köper boken på norska, jag tror att jag sticka bra med det också. Vill inte väntä mera på översätning, kanske det kommer aldrig.

   Slett
 4. Sikkert kjekt å få reise rundt på denne måten. Ser du har vært på Bårdshaug Herregård ogå. Koselig plass med god mat.

  SvarSlett