19 november 2009

En prinsesse bak bokhylla

Prinsesse med papegøyer Av og til må man rydde i bokhyllene sine. I går ryddet jeg så mye at denne prinsessen dukket opp, hun har stått gjemt bak hylla lenge. Men hun er litteraturinteressert, så hun har ikke lidd noen nød.
Prinsessen med papegøyene er laget av en rekvedplanke med spikerhull i begge ender.  Skulpturen er ganske stor, og havet hadde laget den ferdig da jeg fant den, har bare tilføyd litt maling her og der.Siden prinsessen likevel dukket fram igjen kan jeg jo vise flere av samme slag som jeg har tatt vare på. 
Naust og båt
Denne trebiten er vakker, med fine farger. Den har litt spiker i seg og rester etter et jernbånd på tvers. En fint formet planke der motivet var så godt som ferdig da jeg fant den.
Denne tykke planken har mange hakk og merker, og to rustne spiker med grønt nylontau i. Det er et nydelig skinn i treverket, nesten som sølv. Alle kan se at det er havet, det manglet bare noen båter.


Enda en med rustne spikermerker. Godt slitt av tidens tann og bølgene.
I denne bodde det et landskap med kirke.


Her er en planke som nok har vært med i en brann, siden havnet den i havet.
Resultatet ble en vakker solnedgang, manglet bare bittelitt: et lite fyrtårn og et hus.

Gjenbruk er tingen, og disse er så til de grader gjenbrukt som det går an :)  De kan sikkert gjenbrukes enda en gang, til ved, om det skulle bli behov for det.

Jeg har gjort flere miljøvennlige tiltak helt nylig, nemlig handlet fin hvit genser og god kåpe på Fretex, (selv om jeg ikke hadde bruk for det) - OG jeg har skrevet under på den helt splitter-nyformulerte Stetind-erklæringen.  Det kan du også godt gjøre. Underskriftene blir tatt med til klimakonfreransen i København om en måneds tid. 

Ha det godt!

16 kommentarer:

 1. For et flott innlegg som knytter til klimakonferansen. Gjenbruk er tingen. Og når det kan gjøres på sånn en pen måte er det helt topp.

  SvarSlett
 2. Gjenbruk er tingen, men det er ikkje alle som greier å få til slike kunstverk som du

  SvarSlett
 3. Herlighet så utrolig flotte trefjøler du har malt :) Du er et kunstnerunikum, behersker jo en drøss med teknikker...

  SvarSlett
 4. Du har øye for detaljer, derfor blir det så fint!
  Fortsett med det!

  SvarSlett
 5. Åååå så mykje fint du har laga av rekved!! Ha ei god helg:))

  SvarSlett
 6. Flotte greier altså!
  Ha en god helg.
  Klem :)

  SvarSlett
 7. Rekved er noe av det nydeligste jeg vet. Jeg har visst sagt det før? men det er nydelig og når en har sånt blikk som det du har som ser hele historier i treet - ja da må det bare bli fantastisk. Den med alle båtene på var ekstra spesiell. Det er nesten så jeg måtte stå og deklamere "Hvor bliver Ormen Lange av?"

  Jeg vet ikke jeg hvorfor manxene har så kort hale. Satt de på isen og fisket med den de også? Fortell da.

  SvarSlett
 8. Flotte greier! Og du er nå multikunstner!

  SvarSlett
 9. Nydelig :D så dekorativt å male på drivved :D Prinsessen med papegøyene var alldeles nydelig, tenk at noe så enkelt som drivved kan bli så fin pynt :) inspirerende :D

  SvarSlett
 10. Du har virkelig fått det både i synet og i hendene du. Nydelige bilder - du må ha verdens kjekkeste talent!

  SvarSlett
 11. Hej,,
  Virkelig fine og spændende ting.
  Jeg synes også, at det er morsomt at finde motiver, og at male på drivtømmer.
  Det er en stund siden, jeg har gjort det sidst, men dine malerier virker meget inspirerende, så nu kribler det i fingrene.
  God helg fra sybodillen.

  SvarSlett
 12. Så enkelt og så flott! Liker drivved og du har skapt kunst av det - nydelig.

  SvarSlett
 13. Her var det mange flotte ting. Det hadde vært fint å kjøpe noe som julegaver. Jeg tror familien snart er lei av strikketing!

  SvarSlett
 14. RÆKVED?
  Det plukker man jo bare opp og lager bål av?... ? *rødmer*
  Du, neste gang jeg ser ei fjøl eller noe sånn rekende i fjæra, ska e sjå om e finn et maleri som e kan ha på veggen? Du gode, tenk alt e ha brunne opp.....
  Du har merkelige øyne, Muffin!
  Gratulere med ny garderobe!
  God helg. Nunne.

  SvarSlett
 15. Jeg prøver hardt å ikke være misunnelig på de kunstneriske evnene dine, men det er jammen meg ikke lett. Prinsessa var fantastisk, og de andre veldig fine, altså. Sukk! Hilsen Toril A.

  SvarSlett
 16. slitets estetikk med ny vri :) lekre saker- rekved har så flott overflate!

  SvarSlett