08 desember 2010

Kose-baking sammen med kjøkkenvennene

Julebaksten er i gang! Som vanlig i selskap med kjøkkenvennene mine.
Kjøkkenvenner
Her er trøflene mine nesten ferdig utformet. Et ensformig arbeide spør du meg, men det går bra så lenge man har varm kakao med krem i kukoppen sin og Herreavdelignen på NRK!
Og to vennlige kuer som underholder.

Kransekakepinner
Samtidig baker Brigitte kransekakepinner. Kua på lokket til melkrukka tar seg en liten blund imens. Man blir jo litt trøtt sånn uti de små nattetimer, julebakst eller ikke.

Hund på jobb
Fra gulvet følger hunden med. Hans oppgave er å rydde vekk eventuelle smuler som faller på gulvet, en jobb han utfører til punkt og prikke. Selv om han dupper av i blant, spretter han opp ved lyden av noe som treffer gulvet.

Bøling
Og se på det her: på toppen av skapet sitter en hel bøling og slikker seg rundt munnen.
Her er det ingen ting som går hus forbi. De passer nøye på at jeg ikke svir melken når jeg koker kakao.

Vekta mi
Ha en fortsatt fin advent, og husk å slappe av mens dere jobber :)
Hilsen Muffin og kjøkkenvennene hennes.

12 kommentarer:

 1. Synd du ikke deler ut smaksprøver både på kakao, kransekakepinner og trøfler...
  Fikk vann i munnen av bildene dine.

  Ha en trivelig førjulsdag.

  SvarSlett
 2. Ønske dæ er riktig møøaktig adventstid der oppe i Nord!!!

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Det er godt du har mange til å passe på;)
  Så kjekt det er å dele på baksten, min mann og jeg er med i en forening her vi bor, som forrige uke lånte skolen og bakte 8 slag. Så da har jeg gjort unna det meste av bakingen:)
  Håper du får en fin dag, jeg sitter her og koser meg med den blå timen, naturen er fantastisk nå!
  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 4. Det høres absolut ut at du koser deg met kuene og hunden. Det er synd at der ikke er lukt på PCen. Jeg vedder på at det lukter himmels hos deg :-)

  SvarSlett
 5. Så ut som om du og alle kjøkkenskriverne koste dere med baksten og det ble sikkert en del latter også, med Herreavdelingen på radioen.

  SvarSlett
 6. For en fantastisk samling med kuer du har :) Så koselig ramme du har lagd rundt julebaksten, med kakao, radio, hund og kuer. Jeg er også et radio-menneske (ser nesten aldri på tv), og Herreavdelingen er et must!

  SvarSlett
 7. For noen koselige foto. Ser ut som om du riktig koser deg med julebaksten - men det jeg lurer på er hva er Herreavdelingen på NRK ?

  SvarSlett
 8. Der så det koselig ut å bake! Godt å ha noen hjelpere rundt seg.

  SvarSlett
 9. Så mange flotte kjøkkenvenner du har! Da går nok bakinga unna. Jeg har også litt svakhet for slike kuer, men det har aldri blitt noen stor samling. Her går det på juleCD-er når jeg skal bake julebakst. Ha en fortsatt god adventstid!

  SvarSlett
 10. Herreavdelingen er en dyd av nødvendighet!!! Koselig å høre på når man jobber! Ku nummer to fra venstre på kjøkkenskap står i mitt skap også, den gjør alltid stor suksess som juice kanne når det er flere unger til bords! Hi, hi, ha en fin førjulstid videre, Mayen

  SvarSlett
 11. Kakao med krem og vaffel med geitost. Passer like godt en regnværsdag som i mørketid. Gjerne med pledd på fanget og en god bok.

  Støvsugeren her i huset har ekstremhørsel!! Det er ikke en smule som faller som går ham forbi. Tilogmed en hasselnøtt med skall som lå i skålen til ekornet ute, som trosten hadde kastet ned, ble knast mellom jekslene. Velbekomme sa nå jeg.

  SvarSlett
 12. Så koselig med baking når man har så mange til å hjelpe til. Vår firbente tar sin oppgave ganske høytidelig, og rydder gulvet så snart det er en smule som faller ned :)
  Så deilig ut med kakao, og kransekakestenger.

  Nyt førjulstiden,
  klem T

  SvarSlett